Conducea cu viteză ”de rachetă” – a murit dar… a spulberat și o femeie însărcinată

O profesoară însărcinată a murit cu copilul ei nenăscut – o mașină Porsche a lovit-o, circula cu  120 de mile pe oră.

Anna Kirsopp-Lewis, 34 de ani, a murit după ce Ian Barton, în vârstă de 62 de ani, a izbit Peugeot-ul 2008 victimei cu Porsche Cayenne 4×4, în Warminster, Wiltshire, pe 18 decembrie anul trecut.

Anna Kirsopp-Lewis avea o întâlnire cu medicul ei și era la numai două săptămâni distanță de data la care trebuia să nască pe fiul ei Oscar, când a murit. Tragic, moartea ei a avut loc în ziua de naștere a mamei sale.

Au apărut imagini șocante cu dashcam-ul care a relevat faptul că Cayenne GTS-ul negru al lui Barton rula „ca o rachetă”, momente înainte de accidentul fatal. Vezi video:

În clip, Porsche-ul negru accelerează pe partea greșită a A36 pentru a depăși un camion, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile și a ploii.

Câteva minute mai târziu, același camion pe care îl depășește Porsche a fost nevoit să încetinească în timp ce alți șoferi s-au grăbit să ajute victimele accidentului.

Soțul Annei Kirsopp-Lewis, Chris Lewis, a spus: „A fost soția mea, cea mai bună prietenă și viitorul meu. A fost amabilă, compătimitoare și inteligentă, motivul pentru care eram fericit.”

Medicii au încercat cu disperare să o salveze pe Anna Kirsopp-Lewis, care era profesoară la Frome College, din Somerset, dar a fost declarată moartă la locul accidentului.

Barton, în vârstă de 62 de ani, a fost dus la spitalul Bristol Southmead, dar a murit la cinci zile după, la 23 decembrie.

Devastat domnul Lewis, care predă la Bishopstrow College de lângă Warminster, plâns în timp ce omagia soția sa, la începutul anchetei Curții Coroner din Salisbury.

Într-o declarație emoțională, el a spus: „Îi plăcea să spună glume banale și viața le era plină de aventuri. Era o femeie de înaltă poziție, tăcută și amabilă, dar cu fântâni nelimitate de forță interioară. A fost o profesoară stimulantă, o mamă devotată și o soție iubitoare, fiică și prietenă.”

”Nu voia ca Henry să fie un copil singur, așa că am planificat un al doilea copil, iar Oscar era acel copil așteptat. Era foarte așteptat. Era atât de încântată de nașterea sa viitoare.”

„Viața noastră este goală fără ea. Henry va trăi viața fără mama și fratele său. Avea atât de multe speranțe pentru viitor. Contribuția sa la societate este o pierdere semnificativă”.

Expertul în caz de accident, Dean Beaumont, care a examinat filmarea mai multor dashcam, a declarat că a calculat că domnul Barton parcurgea cu 120 de mile pe oră la impact și cu 148 de mile pe oră înainte de accident.

Soția lui Barton a spus: „Ian nu ar fi făcut niciodată rău nimănui, ceea ce face aceste circumstanțe și mai tragice. Era un om bun și blând. A mai condus repede, dar nu neregulat și nu și-a asumat niciodată riscuri.”

Nu s-au detectat defecte la vehiculul lui Barton care ar fi putut provoca accidentul. Vehiculul lui Anna a fost lovit din spate de Porsche Cayenne [al lui Barton].

„Modul în care a condus poate fi descris doar ca agresiv, îndrăzneț și dezgustător. Nu există nicio scuză, mașinilor li s-a impus de fapt „să iasă din drum”.

Claire Roantree, partenerul casei de avocati Boyes Turner, a declarat: ‘Anna si Oscar au fost de neinlocuit pentru familia lor, ale caror vieti au fost sfâșiate de acest eveniment tragic si evitabil.

„Au pierdut o mamă, o soție, o soră și o fiică iubitoare și mult iubite în Anna. În Oscar, au pierdut un fiu, un frate, un nepot și un nepot care ar fi fost iubiți și adorați.”

Ian Barton a luat o decizie deliberată de a conduce vehiculul la viteze incredibil de mari în condiții meteorologice îngrozitoare și pe calea vehiculelor viitoare.

El a pus viața tuturor în pericol, fără să se gândească la consecințe. Familia împărtășește părerea legistului că ghidul său era „agresiv, îndrăzneț și dezgustător”.

„Singura greșeală a Anei a fost să fie pe partea greșită a drumului la un moment nepotrivit, cu consecințe tragice cu care familia ei va trebui să trăiască pentru tot restul vieții.”

„Oamenii pot face greșeli și greșeli de judecată, dar există o prăpastie între aceasta și decizia conștientă și deliberată pe care Barton a luat-o în acea zi conducând cu o nesocotire totală pentru viața tuturor celorlalți pe drum.”

Roantree a spus: „Familia este foarte dezamăgită de această anchetă, nu de moartea lui Oscar, ci și de cea a Anei. Potrivit acestora, Oscar s-ar fi născut în câteva zile și a fost un copil cu normă întreagă. Pentru că nu s-a născut, nu există niciun semn al lui nicăieri.”

Așadar, se merită să riscăm la volan conducând cu viteze excesive?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.