Congresul american nu va schimba legile privind accesul la armele de asalt – profitul este mai important decât viața oamenilor

arme la liber pentru profitul bogatilor

Bilanțul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morți și 527 de răniți, informează seriful Joseph Lombardo, potrivit Mediafax. Conducerea Spitalului Universitar din Las Vegas a precizat că 12 persoane sunt internate în stare critică.
Un clujean de 23 de ani, Luca Iclodean, se numără printre sutele de persoane rănite în cel mai sângeros atac armat din SUA, a anunțat mama acestuia. Ea a mai adăugat, pe rețelele sociale, că bărbatul a trecut prin momente critice după operație și că va mai dura până va putea respira singur.
„Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promițătoare și va trebui să rămână conectat până mâine”, spune mama tânărului.
Tatăl acestuia a explicat ulterior că un glonț i-a intrat acestuia în plămânul stâng, dar a coborât și i-a afectat apoi și plămânul drept.
Arsenal „impresionant” în casa atacatorului.
Anchetatorii americani au anunțat, marți, că au descoperit 18 arme de asalt, explozibil și muniție în locuința bărbatului, în urma căruia cel puțin 59 de oameni au murit, relatează site-ul agenției The Associated Press.


Isis s-a grăbit să revendice atentatul însă oficialitățile americane consideră actul de o cu totul altă factură, fără nicio legătură cu islamicii. Autorul atentatului, Stephen Paddock, un bărbat de 64 ani, fost contabil, pasionat de arme, fiul unuia dintre cei mai căutați infractori de către FBI.


Se discută tot mai mult în mediile americane despre posibilitatea convingerii Congresului american să elaboreze legi prin care accesul la armele de asalt să fie reglementat diferit față de cum este acum. În SUA, anual, mor peste 30.000 de oameni din cauza uzului armelor de foc. Congresul american ține mai mult la cifra de afaceri provenită din comerțul cu arme decât la viața cetățenilor americani. Congresul american nu va schimba legile privind accesul la arme – profitul este mai important decât viața oamenilor. Trăiască îmbogățiți din arme, crape gloata…! În numele libertății poți asasina oameni inocenți, important este doar ca negustorii și fabricanții de arme să prospere – deja ieri bursele au constatat o creștere vertiginoasă a cotațiilor celor mai importante firme producătoare de arme… atât contează! Libertatea este înțeleasă doar ca o cifră crescândă la profit? Donald Trump îl invocă pe Dumnezeu în loc să ceară Congresului alte legi (prin care oamenii să nu mai ajungă așa de repede la Dumnezeu din cauza armelor…)