Coniacul de casă – o reţetă din Letonia

Rețeta coniacul de casă a fost inventată în Latgale, o regiune istorică a Letoniei cu vechi tradiții de fabricare a coniacului. Deși se cunosc o mulțime de rețete de preparare a coniacului în condiții casnice, această rețetă este cea mai reușită, care a trecut testul timpului și nu dă greș niciodată. Conicul obținut este foarte plăcut, cu aromă deosebită și culoare frumoasă.

Avem nevoie de:

 • 3 l de pălincă diluată până la 50 de grade
 • 2 linguri de coajă de stejar (sau așchii de stejar)
 • 3 cuișoare
 • 1/5 de nucșoară întreagă (sau un vârf de cuțit de nucșoară măcinată)
 • 1 bobiță zdrobită de coriandru sau 0.5 g de coriandru măcinat
 • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare

 1. Dizolvați zahărul în prealabil într-o cantitate mică de pălincă, de exemplu, puteți face un sirop de caramel simplu.
 2. Vă recomandăm să înmuiați în prealabil coaja de stejar în apă clocotită timp de 10 minute, s-o uscați, apoi s-o puneți în băutură, în caz contrar va avea un gust astringent.
 3. Puneți toate ingredientele într-un borcan, turnați deasupra pălinca și adăugați siropul, agitați bine amestecul și puneți-l la loc întunecat.
 4. Lăsați coniacul la infuzat timp de 2 săptămâni, dar nu mai mult de o lună, ca să nu aibă un gust astringent.
 5. Dacă veți infuza băutura pe calorifer, atunci reduceți timpul până la o săptămână – 10 zile, dar cel mai bine să infuzați coniacul mai mult timp.
 6. După ce băutura a căpătat o culoare maro și o aromă intensă, trebuie s-o filtrați, s-o turnați în sticle și s-o țineți la loc întunecat timp de cel puțin 6 luni.
 7. Coniacul de casă devine deosebit de plăcut după 2 ani. Cu fiecare lună băutura devine din ce în ce mai bună, cu gust bogat, moale și asemănătoare cu coniacul clasic. (lupuldacicblogg.wordpress.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.