Consumul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii? 2

ZAHĂRUL
Menţine tinereţea pielii, trezeşte hormonul fericirii şi este însoţit de o serie de alte beneficii pe care trebuie să le cunoşti!
Sursă importantă de energie, doza zilnică recomandată este de 50-60 de grame. Este folosit pe post de conservant sau aromă. 100 de grame de zahăr conţin 387 de calorii, 100 de grame de glucide, 0,019 mg de vitamina B2, 1 mg de calciu, cupru (0,043 mg), fier (0,06 mg), mangan, fosfor (2 mg), potasiu (2 mg), sodiu, zinc, zaharoză (100 g) şi apă (0,04 g).
Glucidele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a creierului, care necesită un aport constant de glucoză (140 g glucoză zilnic). Favorizează activitatea cerebrală, memoria, viteza de reacţie şi atenţia. O pătrăţica de ciocolată sau un suc dulce de fructe au un efect tonic. Rezervele de glicogen din ficat şi muşchi sunt limitate, iar epuizarea lor aduce cu sine instalarea stării acute de oboseală. Persoanele care consumă zahăr în limite normale au tendinţa să excludă grăsimile rele din alimentaţie. Glucidele sunt cunoscute pentru că reglează apetitul şi favorizează saţietatea.
Memoria afectivă. Este de neuitat aroma dulciurilor pe care le savuram în copilărie şi o vom recunoaşte din zeci de arome asemănătoare.
Oferă organismului posibilitatea de a produce ”hormonul fericirii”, serotonină, odată cu fiecare aliment dulce, consumat. Creierul uman are nevoie de circa 120 de grame de glucide, pentru a asigura atenţia şi o buna viteză de reacţie a organismului. Alimentele dulci ne ajută să depăşim stările de astenie şi depresie, care se răspândesc mai ales primăvara.
Consumul zilnic de alimente dulci reface microrelieful pielii şi îmbunătăţeşte textura pielii mature şi subţiri. Măştile cu zahăr brun şi ulei de măsline sau zat de cafea, sunt perfecte pentru îndepărtarea impurităţilor şi a microbilor de la suprafaţă pielii. Obtineti o piele hidratata sănătoasă, hrănită cu nutrienţi naturali.
Zahărul rafinat este foarte bogat în calorii, dar complet lipsit de substanţe nutritive. Procesele prin care trece, elimina complet ceea ce merită consumat din trestia de zahăr. Deoarece zahărul rafinat nu are nutrienţi, fură corpului substanţele nutritive necesare pentru a se metaboliza şi nu da nimic în schimb, ceea ce poate duce la deficit de nutrienţi. Hrăneşte celulele canceroase , paraziţi , bacterii patogene , virusuri şi ciuperci , declanşează creşterea în greutate şi da dependenţă, acnee şi tulburări ale pielii şi determina îmbătrânirea prematură.
Consumul moderat de zahăr şi un regim alimentar echilibrat pot înlătura cu succes riscul dezvoltării bolilor asociate cu acest aliment.
Reţeta de la bunica.
Hiperglicemie.
Trei ştiuleţi de porumb, fără boabe(coceanul să fie roşu). Se pun la fiert în 2 L de apă, la foc mic, într-un vas acoperit. Când rămâne la jumătate(1L) se împarte în 4(250ml) şi se bea în decursul unei zile. Cura se repetă 3 zile. Măsuraţi glicemia înainte şi la câteva zile după.
Hipoglicemie
Ceai de Radacina de cicoare. Contine insulina, reduce zaharul din sange cu 20-40%. O lingura de plante la 1L de apa. Se clocoteste 5 minute apoi se infuzeaza 15 min. Se bea o ceasca de ceai inainte de cele trei mese principale.
sursa: apasă AICI

Facebook Comments