„Contract” șocant pentru vârstnici: „Semnează că refuzi tratamentul”


„Contract” șocant pentru vârstnici: „Semnează că refuzi tratamentul”

Medicii de familie olandezi cer pacienților lor mai în vârstă să semneze un fel de contract.

Există două opțiuni în caz de contagiune de la Covid-19: ventilație de lungă perioadă sau eutanasia. Potrivit Il Giornale.it

Se discută modul în care medicii olandezi au grijă de pacienții lor mai vârstnici în contextul coronavirusului.

Medicii de familie din Olanda cer tuturor cetățenilor care au trecut de o anumită vârstă să semneze un contract zis în cel mai blând mod …deranjant…

Pentru a evita aglomerația în spitale și, în special, în unitățile de terapie intensivă, se pare că autoritățile naționale de sănătate au invitat medicii să contacteze clienții pentru a-i întreba ce să facă în fața nefericitei ipoteze de contagiune.

Și astfel, în ultimele ore, tot mai mulți vârstnici olandezi primesc apeluri telefonice invitându-i să ia o decizie puternică.

Pe scurt, aceasta ar putea fi forma fatidicei întrebări medicale: în cazul în care ai fi infectat cu Covid-19, și situația s-ar înrăutăți, ce ai alege să faci?

Există două opțiuni: a fi tratat cu „ventilație pe o perioadă îndelungată” sau, ”a lăsa boala să își urmeze cursul.” (adică… să mori)

Motivul pentru aceasta este că spitalele olandeze încep să se umple. În ciuda deciziei de a implementa un blocaj sui generis, țara trebuie să facă față a peste 9 mii de cazuri confirmate și cu aproape 700 de decese.

Noaptea trecută, măsurile de stăvilire a coronavirusului au fost întărite, cu interdicția de a întâlni mai mult de trei persoane, până la 1 iunie.

Fiecare trebuie să mențină o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți, de asemenea și în magazine.

Primarii pot închide părți din oraș în care aceste reguli nu sunt respectate. Școlile, barurile, restaurantele și coafurile sunt deja închise în țară.

Populația trebuie să rămână acasă, cu excepția când trebuie să meargă la muncă și la cumpărături de strictă necesitate.

Eutanasia sau selecția naturală?

Instituțiile de sănătate sunt aproape la limita capacității, de aceea – cred oamenii de știință – atât de mult, încât persoanele în vârstă devin atrase de ideea sinuciderii.

Dacă ar fi să se îmbolnăvească, să lase patul de spital care… ar fi mai util cuiva mai tânăr și mai probabil să scape de boală.

Pe scurt, ne confruntăm cu un fel de selecție naturală mascată prin eutanasia selectivă.

Desigur, măsura a fost numită șocantă de liderul Partidului Libertății, Geert Wilders. Cu toate acestea, parlamentul olandez are în vedere introducerea sinuciderii asistate pentru „viața finalizată”.

Despre ce este vorba? O eutanasie nu atât dictată de lipsa de poftă de viață a unui subiect, ci de o alegere pur personală a acestuia, condiționată de o vârstă minimă.

Bătrânii menționați mai sus, care primesc apelurile medicilor, printre altele, sunt invitați să își pună testamentul …pe hârtie.

Acești oameni sunt nevoiți, într-un fel, să ia o decizie sub presiune puternică și cu implicații psihologice grele.

Nimic de mirare: ceea ce se întâmplă în Olanda nu este altceva decât aplicarea conceptului de eutanasie în caz de urgență, socot animatorii contractului…

Wilders a cerut intervenția imediată a ministrului sănătății și a vicepremierului Hugo de Jonge, dar momentan totul este ținut tăcut pe frontul olandez.

Între timp, telefoanele medicilor de familie acasă la vârstnici, continuă să sune…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.