Controversatul Soros ”personalitatea anului” 2018 – în viziunea Financial Times

Controversatul Soros – Contestat în toate colțurile lumii, până și în țara lui de origine, Ungaria, de către lideri politici cu care are sau nu are vreo legătură, de la Donald Trump și Viktor Orban la ridicolul Liviu Dragnea, George Soros a fost desemnat de către Financial Times ”personalitatea anului” 2018.

Personalitatea anului în viziunea Financial Times este de obicei un rezultat al unor realizări. În cazul lui George Soros, desemnarea s-a făcut și pe baza valorilor pe care le reprezintă, scrie Financial Times.

Soros este un purtător de stindard al democrației liberale și al societății deschise. Acestea sunt idei care au triumfat în timpul Războiului Rece. Azi, ele sunt sub asediu din toate părțile, de la Rusia lui Vladimir Putin până la America lui Donald Trump, scrie Financial Times.

Timp de mai bine de trei decenii, George Soros a folosit filantropia pentru a lupta împotriva autoritarismului, a rasismului și a intoleranței. El a atras furia regimurilor autoritare și, tot mai mult, a populiștilor naționaliști care continuă să câștige teren, în special în Europa, mai scrie publicația financiară. (Ca o glumă seacă, știindu-se cât se vehiculează ideea, în bună parte chiar reală, deoarece lui Soros chiar îi place să investească în ”nisipuri mișcătoare”, dând știrea asta, preluată, desigur, pot fi acuzat că sunt și eu plătit de Soros!… Hi, Mr. G, îți trimit numărul de cont?!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.