Copii răpiți și sacrificați ca ”oferte la zei” pentru …construcția unui pod uriaș

Opt oameni au fost linșați în Bangladesh – în urma unui zvon stârnit pe mass-media și rețele sociale, despre copii răpiți și sacrificați ca ”oferte la zei” pentru a construi un pod uriaș.

Victimele, care includ și două femei, au fost vizate de criminali furioși stârniți de zvonuri, răspândite în principal pe Facebook, cum că sacrificiile umane au fost necesare pentru podul masiv, 3.000.000.000 dolari costă acest proiect, a declarat șeful poliției Javed Patprecaut în Dhaka. „Am analizat fiecare caz al acestor opt crime. Cei care au fost uciși de mafioti Lynch, niciunul nu a fost un răpitor de copii.”

Mai mult de 30 de persoane au fost atacate în legătură cu zvonurile virale.

Patwary a declarat că stațiile de poliție din întreaga țară au fost anunțate pentru a sparge aceste zvonuri și că …cel puțin 25 de canale YouTube, 60 pagini de Facebook și 10 site-uri au fost închise.

Presa locală a raportat că toate crimele au început după ce s-au transmis rapoarte despre un tânăr care se presupune că a fost găsit purtând capul retezat al unui copil în districtul nordic al Netrokona.

Printre cele mai recente victime a fost o mama a doi copii, Taslima Begum, care a fost bătută până la moarte, în curtea unei școli din Dhaka, sâmbătă, de către o mulțime de oameni, suspectată că ar fi dat un copil unui violator.

Un om surd a fost, de asemenea, bătut până la moarte în afara capitalei, în acea zi, în timp ce mergea să viziteze fiica lui.

Poliția a declarat că opt persoane au fost arestate pentru uciderea lui Begum și cel puțin cinci persoane reținute pentru rolul lor în răspândirea zvonurilor pe rețelele de socializare.

Poliția este atât de îngrijorată de instigările la moarte în orașele rurale încât ofițerii încearcă să contracareze zvonurile de pe web folosind megafoane. „Suntem pentru creșterea gradului de conștientizare și dăm voce cerându-vă să nu intrați în panică”, a declarat un șef de poliție în districtul de nord-vest de Chapainawabganj.

Aproximativ 6.100.000 de forțe de securitate paramilitare Ansar și gărzile statului au fost îndemnate să avertizeze sătenii, potrivit generalului general Ansar Kazi Sharif Kaikobad.

Oamenii care trăiesc din cerșit în stradă au fost atât de speriați de a fi linșați încât poartă cărțile lor de identitate la vedere pentru a dovedi că nu sunt străini veniți dintr-o anumită zonă.

Linșajul ar putea fi „un semn de neîncredere al oamenilor în actualul sistem de lege și ordine”, a declarat un profesor la Universitatea Dhaka.

Podul – care este destinat să fie cel mai mare din Bangladesh – este în construcție pe Padma, un afluent major al Gange.

Zvonurile de sacrificii umane, chipurile, necesare pentru un pod în Bangladesh, au apărut anterior, vorbindu-se și despre mai multe persoane ucise în 2010 pentru o altă construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.