„Copiii de astăzi, păzitorii noștri de mâine” – tema Zilei Internaţionale a Copilului 2017

Ziua copiilor este despre aprecierea copiilor noștri. Este o ocazie excelentă de a petrece mai mult timp cu ei, de a le vorbi, de a-i asculta, a-i lăuda, a le încuraja pasiunile și, nu în cele din urmă, de a le arăta dragostea și afecțiunea noastră. Ziua Copilului este, de asemenea, o oportunitate de a promova importanța unei copilărițe sănătoase și sigure, în general. Protecția drepturilor și libertăților copiilor este esențială pentru a le permite să crească în următoarea generație de adulți fericiți și sănătoși.

Ziua copiilor a fost celebrată în zile diferite în multe țări din întreaga lume. În Statele Unite a început în cea de-a doua duminică din iunie 1856, când reverendul dr. Charles Leonard a ținut o Liturghie doar pentru copii. La început a fost numită „Rose Day”. Mai târziu a fost redenumită „Duminica florilor” și, în final, „Ziua Copilului”. Unele țări, inclusiv Marea Britanie și Canada, respectă Ziua Mondială a Copilului la 20 noiembrie, așa cum recomandă Organizația Națiunilor Unite.

Sărbătorită la data de 1 iunie a fiecărui an, Ziua Internațională a Copilului 2017 marchează cea de-a 91-a ediție a drepturilor și bunăstării copiilor care locuiesc în diferite părți ale lumii. Ziua este nu doar pentru a sărbători, ci și pentru rolul copiilor în modelarea viitorului diferitelor comunități din întreaga lume.

Ca și în fiecare ediție, Ziua Internațională a Copilului 2017 va fi o mărturie a discursurilor privind drepturile copilului și bunăstarea. Evenimente similare vor fi găzduite în întreaga lume cu implicarea copiilor. Ziua internațională a copiilor a fost sărbătorită în Turcia și la Geneva, împreună cu restul Elveției de la mijlocul anilor ’20. Se crede că este rezultatul a două evenimente critice care au avut loc la 1 iunie 1925 – Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor de la Geneva și adunarea a numeroși orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragon Boat de către chinezi Consulatul general din San Francisco.

Ziua internațională a copiilor încurajează țările să dedice o zi pentru a promova schimbul reciproc și înțelegerea copiilor. În plus, această zi marchează, de asemenea, punerea în aplicare a proiectelor care pot promova bunăstarea generală a copiilor din întreaga lume. Ca adulți civilizați, trebuie să avem o înțelegere clară a nevoii de îngrijire a copiilor. Fie că este vorba de menținerea sănătății sau educației, trebuie luate toate măsurile posibile pentru a permite copiilor să ducă o viață sănătoasă și fericită.

Nu mulți știu că stimularea principală a Zilei Internaționale a Copilului a fost cel de-al doilea război mondial care a ucis sute și mii de copii împreună cu părinții lor. Există o nevoie tot mai mare de a ne întoarce fața la copii și de a le oferi un acces rapid și facil la facilitățile pe care le vor aminti pentru o viață.

Fiecare copil este reglat psihologic într-un mod care depinde în mare măsură de evaluările externe. Dacă lăudați un copil, el / ea se va simți bine. Destul de similare cu adulții, chiar și copiii consideră că este prea obositor pentru a-și evalua obiectivul în mod obiectiv. Prin urmare, este responsabilitatea părinților de a menține o relație de încredere cu copiii.

Ziua internațională a copiilor încearcă să servească obiectivul de a face adulții să înțeleagă faptul că medaliile și succesul nu sunt la fel de importante ca fericirea unui copil. Cu celebrarea Zilei Internaționale a Copilului 2017, părinții, profesorii și întreaga societate sunt sensibilizați să se concentreze asupra dezvoltării intelectuale a copiilor.

Ziua internațională a copiilor în diferite țări

Respectarea Zilei Internaționale a Copilului este influențată de obiceiurile și tradițiile țării. În timp ce Bulgaria sărbătorește ziua cu darul copiilor, oamenii din Brazilia sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului anual în data de 12 octombrie. De asemenea, Chile a atribuit anual prima zi de miercuri a lunii octombrie ca Zi Internațională a Copilului. Aici, ziua marchează achiziționarea de jucării pentru copii de diferite grupe de vârstă. Evenimentul, așa cum este autorizat de Națiunile Unite, onorează copiii în diferite formate.

Cineva a spus pe bună dreptate: „Să ne sacrificăm astăzi, astfel încât copiii noștri să aibă un viitor mai bun”. Aceeași idee ne obligă să credem că este responsabilitatea noastră să protejăm copiii și să ne asigurăm că aceștia conduc o viață puternică și încrezătoare. Datorită existenței ONG-urilor globale, tinerii din statele vulnerabile pot trăi o viață de calitate.

Tema anului 2017 de Ziua Copilului

Ziua internațională a copiilor este o oportunitate de a face ceva special pentru cei mici. Fiecare ediție a Zilei Internaționale a Copilului vine cu o temă specială, cu un gând comun. Tema anului 2017 este – „Copiii de astăzi, păzitorii noștri de mâine”. Pentru cei care nu știu, Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită ca Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor în multe țări, pe 1 iunie. Mai multe organizații non-profit și-au făcut cele mai bune eforturi pentru a face din această zi un succes. Este vorba de a prețui copiii – Lăudându-i și încurajându-i să ducă o viață rodnică, plină de experiențe și aventuri noi.

Copiii sunt nevinovați și fragili. Această zi servește drept ocazie pentru a acorda toată atenția minorilor care se confruntă cu probleme precum sărăcia, rasismul etc. În această zi sărbătorim drepturile fiecărui copil și nevoia de a-i asigura o copilărie sănătoasă și fericită.