Copiii imigranților vor fi separați de familiile lor pentru educația obligatorie în „valorile daneze”

Copenhaga – Când Rokaia Naassan va naște în zilele următoare, ea și copilul ei vor intra într-o nouă categorie în ochii legii daneze. Din moment ce locuiește într-un cartier de imigranți cu venituri reduse, descris de guvern drept „ghetou”, Rokhaia va fi ceea ce ziarele daneze numesc „ghetoul părinte” și va fi un „copil ghetou”. Potrivit NYT.

Începând cu vârsta de 1 an, copiii „ghetoului” trebuie să fie separați de familiile lor timp de cel puțin 25 de ore pe săptămână, cu excepția perioadei de somn, pentru educația obligatorie în „valorile daneze”, inclusiv tradițiile de Crăciun și Paște și limba daneză. Neîndeplinirea obligațiilor ar putea duce la întreruperea plăților sociale. Alți cetățeni danezi au libertatea de a alege dacă să înscrie sau nu copiii preșcolari până la șase ani.

Guvernul danez introduce un nou set de legi care să reglementeze viața în 25 de enclave cu venituri mici și  preponderent musulmane, afirmând că, dacă familiile nu se alătură voluntar valorilor țării, ar trebui forțate.

De zeci de ani, integrarea imigranților a reprezentat o provocare spinoasă pentru modelul danez, destinată servirii unei populații mici și omogene. Liderii își concentrează furia asupra cartierelor urbane unde imigranții, dintre care unii sunt plasați acolo de către guvern, trăiesc în concentrații dense, cu rate ridicate de șomaj și violență de grup.