Copil de 13 ani torturat mortal de iubitul mamei sale – îl ținea în cușca pentru câini

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a pledat acum vinovat de faptul că a permis abuzul fatal asupra unui copil și că a manipulat probele, înfășurând corpul de plastic al băiatului, înainte de a arunca rămășițele pe marginea drumului.

Jordan Nunez l-a urmărit pe tatăl său provocând luni întregi torturi lui Jeremiah Valencia, în vârstă de 13 ani, inclusiv forțându-l să trăiască într-o cușcă de câine și să poarte pampers pentru adulți, torturile sfârșind cu moartea băiatului.

Trupul copilului a fost găsit aruncat într-o coș de plastic de pe marginea unui drum în ianuarie 2018 – la două luni după ce se presupune că a fost bătut de iubitul mamei sale, până ce copilul a murit.

El a murit după luni întregi de abuz care i-au fost provocate de Thomas Ferguson și de Tracy Ann Pena, mama copilului și totodată iubita lui Ferguson.

Anchetatorii au spus că băiatul a fost bătut cu sârma de cupru, sufocat, ținut în cușcă pentru câini, urinat pe el de frică și tortură și forțat să poarte scutece, potrivit presei Santa Fe New Mexico.

În februarie 2018, mama lui Jeremiah Valencia a fost arestată împreună cu Ferguson și Nunez.

Trio-ul a fost acuzat că a abuzat de copil, abuzuri care a avut ca urmare moartea, că a manipulat dovezi și au conspirat pentru a comite alterarea anchetei.

Nunez a participat la abuzurile permanente care au dus la moartea băiatului și l-au văzut pe tatăl său bătând cu bestialitate pe Jeremiah Valencia la câteva zile după Ziua Recunoștinței din 2017, a declarat procurorul adjunct al districtului Jennifer Padgett Macias.

„În ciuda oportunităților de a face acest lucru, (Núñez) nu a reușit să-l oprească pe Ferguson și nu a intervenit pentru a-l proteja pe Jeremiah”, a spus Macias. „Și copilul a murit în consecință”.

Ferguson a murit din cauza unei aparente sinucideri, în aprilie 2018, în închisoarea din  Santa Fe, potrivit Albuquerque Jurnal.

Tracy, care era în închisoare în momentul morții lui Jeremiah, a dezvăluit detalii despre moartea fiului ei unui alt deținut.

Ea a mai spus anchetatorilor că se teme de iubitul ei, Thomas Wayne Ferguson, în vârstă de 42 de ani, care susține că a forțat-o să ajute la mutarea rămășițelor lui Jeremiah.

Tracy Pena a ajuns la o înțelegere cu procurorii în noiembrie 2018, acceptând o pedeapsă de 12 ani pentru partea sa în moartea fiului său, în schimbul mărturiei împotriva lui Nunez la proces.

Nunez a depus vineri o recunoaștere de vinovăție într-o cameră de judecată din districtul judiciar Santa Fe, pentru că a permis abuzurile, soldat cu moartea, și pentru modificarea probelor. Núñez se confruntă acum cu până la 24 de ani de închisoare.

Șeriful din Santa Fe, Robert Garcia, a descris abuzul oribil al copilului în zilele premergătoare morții sale. El a spus: „Pot spune sincer că acest biet băiat a suferit de pe mâinile unui monstru”. Șeriful a confirmat că adolescentul a fost torturat vreme de câțiva ani în casa din Nambe, la nord de Santa Fe.

Procurorul Marco Serna a spus că Jeremiah nu a fost dus la școală și a fost bătut atât de grav încât a fost nevoit să folosească un baston pentru mers.

El a adăugat: „El a fost introdus într-o cușcă ore întregi fără mâncare. Este absolut sfâșietoare cruzimea; aceste acte sunt lipsite de sens.” Potrivit the sun.

Jeremiah a dispărut în noiembrie 2017, dar dispariția sa nu a fost semnalată autorităților decât luni mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here