Copil de opt ani a cheltuit 3.100 de lire sterline pentru jocuri pe calculator, folosind cardul de credit al mamei sale

O mamă, cu vârstă de 40 de ani, povestește despre groaza trăită după ce fiul ei de opt ani a trimis o factură uriașă de 3.000 de lire sterline pe cardul de credit în doar trei săptămâni cumpărând dispozitive suplimentare pentru Xbox

O mamă singură a fost îngrozită după ce a descoperit că fiul ei de opt ani a cheltuit 3.100 de lire sterline pentru jocuri pe calculator folosind cardul de credit.

Leon Berriedale-Johnson a folosit cardul mamei sale Martine pentru a cumpăra suplimente pentru jocuri XBox precum Minecraft și Roblox.

Pentru o perioadă de trei săptămâni, el a cheltuit un total de 3.120 de lire sterline în timp ce juca împreună cu trei prieteni.

Mama lui, în vârstă de 40 de ani, din Brighton, a aflat doar când a primit cardul de credit prin poștă și acum se teme că nu va putea să-i hrănească pe Leon și fratele acestuia, Eddie.

Mama celor doi a spus: „Am introdus odată detaliile cărții mele pentru ca el să cumpere un supliment pentru un joc cu 4,99 lire. Asta trebuia să fie o surpriză specială. Habar n-aveam că datele mele fuseseră salvate în sistem și Leon folosea cardul meu pentru a cumpăra mai multe chestii on-line”.

Într-o zi din august, Leon a făcut 19 achiziții pentru un total impresionant de 978,81 lire sterline. Două zile mai târziu, a făcut alte șapte achiziții, inclusiv una pentru 199,99 lire sterline.

Mama lui a spus: „Când am văzut factura, am înnebunit. I-am spus că îi vând Xbox-ul”

Ea a spus că, de obicei, cheltuie doar aproximativ 30 de lire sterline cu cardul său de credit, plătind livrarea și lucruri de pe Amazon.

Cum să împiedici copiii de la cumpărăturile neautorizate 

Există mai multe modalități prin care părinții își pot împiedica copiii să facă cumpărături neautorizate pe console de jocuri precum Xbox One sau 360.

Primul este să creezi o parolă și să o aplici pentru a te conecta la consolă și a face cumpărături.

Aceasta înseamnă că fiecare copil va trebui să ceară părinților să introducă parola, ori de câte ori dorește să facă o achiziție.

Un alt mod este de a crea conturi individuale pentru fiecare membru al familiei, conturi separate pentru părinți și copii.

Prin urmare, conturile copiilor pot fi creditate cu bani sau certificate cadou în mod sporadic, fără acces la cardul de credit al familiei.

Părinții pot adăuga bani în contul Microsoft al copilului lor și pot stabili limite pentru cât cheltuiesc copiii dvs.

Părinții pot, de asemenea, să activeze funcția „Cereți unui părinte” pentru a solicita aprobarea adulților pentru lucrurile pe care copilul dvs. dorește să le cumpere în Microsoft Store. Sursa: Microsoft

Martine a spus: „Sunt o mamă singură și deja îmi este greu să le pun mâncare pe masă. Sunt întotdeauna foarte atentă la finanțele mele. Nu știu cum voi plăti această factură.”

Ea a trebuit să le spună celor doi băieți că anul ăsta  „Crăciunul este anulat”, deoarece cheltuielile lui Leon au păpat toți banii. „Nici nu știu dacă îmi pot permite cina de Crăciun”

Martine a spus că Leon a fost foarte supărat când și-a dat seama ce a făcut. Ciudat este faptul că lui Leon nu i s-a cerut să introducă numărul de securitate al cardului de fiecare dată când a făcut o achiziție online.

El spune că de aceea a fost capabil să acumuleze o datorie atât de mare, fără ca mama sa să-și dea seama.

Însă, vestea bună, purtători de cuvânt ai Microsoft au declarat pentru MailOnline că va rambursa toți banii.

Ei au spus: „Setările și instrumentele familiare permit părinților să-i împiedice pe copii să facă cumpărături online. Analizăm toate rapoartele și în cazul în care investigația noastră confirmă că achizițiile au fost făcute de un minor, fără permisiunea părinților, putem decide dacă o rambursare se impune. În acest caz de mai sus, clientul va fi rambursat integral” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.