Copilă de 13 ani însărcinată – responsabil este vecinul ei de 63 de ani

Un bărbat de 63 de ani, din Negomir, Gorj, este cercetat de polițiști după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o copilă de 13 ani, în urma acestora fata fiind însărcinată în cinci luni.

Încadrarea legală este săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă ce odată dovedită se poate transforma în ani grei de închisoare.

Faptul că a existat acceptul minorei nu exonerează posibilul autor de răspunderea penală. Se pare că fata a mai avut relații de acest gen și cu alți bărbați din localitate.

Primele relaţii sexuale între cei doi ar fi avut loc în luna ianuarie. Copila locuia împreună cu mama și bunica. Ieri, fata a mers la Spitalul din Rovinari, pentru o serie de analize.

Medicii au constatat că eleva este însărcinată în 20 de săptămâni. Bunica a decis să depună o plângere la Poliţia din localitate.

Oamenii legii au început o anchetă, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. „Polițiștii gorjeni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu minor, după ce o minoră, de 13 ani, din Negomir, ar fi întreținut relații sexuale consimțite cu un bărbat, de 63 de ani, din aceeași localitate, începând cu luna ianuarie“, a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

 „Am înțeles că fata a fost la un control la Rovinari, cu bunica ei, nu știm mai multe lucruri. Am înțeles că fata ar mai fi avut probleme de genul acesta, ar mai fi fost și altcineva condamnat. Am trimis viceprimarul acolo, mai are o soră. Bărbatul acuzat este vecin cu ea. Nu știu să mai fi avut probleme. Poliția și cei de la Protecția Copilului anchetează cazul și o să aflăm mai multe. E revoltător să aibă o asemenea vârstă și să fie însărcinată“, a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.

Fata va beneficia de consiliere de specialitate din partea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Va fi realizată şi o anchetă socială pentru a se stabili dacă minora mai poate locui la Negomir, împreună cu mama şi bunica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.