Copilul nu are poftă de mâncare? Nu este nimic neobișnuit. Să îl ajutăm

Lipsa poftei de mâncare la copii este o problemă pentru mulţi părinţi. Iar mulţi dintre ei sunt familiarizaţi cu situaţii de genul: copilul face grimase în timpul mesei, spune că nu-i este foame, caută tot felul de scuze pentru a pleca de la masă etc.

Părinţii aflaţi în această situaţie îşi fac griji cu privire la sănătatea şi dezvoltarea copilului şi caută tot felul de soluţii pentru a determina copilul să mănânce. Aflaţi în continuare 5 modalităţi de a rezolva lipsa poftei de mâncare la copii de la Alisha Grogan, medic pediatru şi fondatoarea blogului www. yourkidstable.com.

Refuzul copilului de a mânca este o mare îngrijorare pentru părinţi. Ei se tem că un copil mofturos sau care plânge în timpul mesei, nu se va dezvolta în mod corespunzător şi va avea probleme de sănătate. Vezi mai jos cum să obişnuieşti copilul cu mâncarea şi cum să transformi mesele dintr-un moment plin de tensiune într-unul degajat.

1. Nu hrăni copilul între mese!

Un copil care ia o varietate de gustări între mese este puţin probabil să mai dorească o masă sănătoasă şi hrănitoare. Problema este mai ales la acei micuţi cărora le plac foarte mult dulciurile.

2. Nu hrăni copilul cu forța

Încercările de a-ţi hrăni copilul cu forţa se pot întoarce împotriva ta mai repede decât îţi închipui. Un astfel de comportament nu este benefic pentru copil. În plus poate afecta şi relaţia lui cu părinţii. Nu încerca nici să-ţi şantajezi copilul ca să mănânce, deoarece nu este o variantă pe termen lung.

3. Mănâncă în același timp alături de copilul tău

Fiecare copil este modelat de mamă şi de tată. Deci, atunci când cel mic vede că tu şi partenerul luaţi masa într-o atmosferă relaxată, cu siguranţă, va fi şi el dornic să se alăture. De asemenea este o idee bună să implici copilul în prepararea mâncării şi aşezarea mesei.

4. Pregătește mese pline de culoare

apetisant îl vor încuraja pe cel mic măcar să guste şi să vadă cum este mâncarea. De cele mai multe ori copiii sunt încântaţi de ardeii graşi coloraţi, căpşune, felii de măr de diverse culori. Mesele colorate sunt o metodă probată pentru copiii care nu au poftă de mâncare.

5. Pregătește-i un loc deosebit la masă

Ca să creşti şansele ca cel mic să vină la masă de bună voie, ar trebui să-i amenajezi la masă un spaţiu plăcut şi familiar. Cu siguranţă ajută dacă alegi tacâmuri şi şerveţele colorate, farfurii cu forme neobişnuite (feţe de animale, de maşinuţe etc). Sau acele farfurii pictate cu tot felul de feţe zâmbitoare, animale, flori etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.