Coreea de Nord pregătește un atac asupra Chinei

coreea de nord

Potrivit mai multor informatii din presa internationala, Phenianul a inceput deja sa-si pregateasca atacul asupra Chinei si a transportat 30 de rachete Scud din Hwangju, din sudul Phenianului, la Nampo, in Vestul tarii.

Se presupune ca la Nampo s-ar afla multe facilitati militare pentru stocarea de rachete, inclusiv un santier naval de unde submarinele echipate cu lansatoare de rachete pot actiona, pornind un eventual atac asupra Chinei.
Potrivit unor experti, tiranul excentric de la Phenian s-ar pregati in acest fel pentru un adevarat spectacol de forta major, saptamana viitoare, cand Partidul Comunist Chinez organizeaza, miercurea viitoare, al 19-lea Congres. In felul acesta, „despotul” de la Phenian crede ca ii va demonstra premierului chinez Xi Jingping ca nu va fi intimidat de spectacolul socant al puterii sale militare.

Nampo se afla pe coasta de Vest a Coreii de Nord, la distanta mare de Japonia si de teritoriul american Guam. Dar rachetele trase de la baza militara pot atinge obiective-cheie in China, cum ar fi Dalia si Qindanao. Ambele sunt porturi maritime principale de-a lungul Marii Galbene a Coreii de Nord.
Desi pare putin probabil ca liderul de la Phenian sa lanseze un atac asupra vecinului sau comunist aliat, dictatorul ar putea ordona lansarea rachetelor in mare, potrivit express.co.uk.Aceasta miscare ar mentine relatiile cu China, dar ar trimite, de asemenea, un mesaj catre Xi Jinxing, potrivit caruia Coreea de Nord este inca o forta de luat in considerare.