Coronavirus: armata spaniolă a găsit persoane în vârstă „moarte și abandonate” în azilurile de bătrâni

Coronavirus: armata spaniolă a găsit persoane în vârstă „moarte și abandonate” în azilurile de bătrâni

Ministrul apărării spune că nu va exista toleranță pentru maltratarea persoanelor în vârstă în timpul crizei

Oamenii în vârstă au fost găsiți abandonați și morți în paturile lor de către soldații spanioli care au fost puși să ajute țara să lupte împotriva focarului de coronavirus, a declarat ministerul apărării din țară. Relatează ziarul britanic The Independent.co.uk.

Militarii au fost chemați pentru a ajuta la dezinfectarea caselor de îngrijire medicală din Spania, care are una dintre cele mai grave focare Covid-19 din Europa și a raportat peste 2.600 de decese cauzate de boală.

Ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles, a declarat că guvernul nu va tolera maltratarea persoanelor în vârstă din casele de îngrijire medicală în timpul crizei și că procurorii spanioli au spus că a fost lansată o anchetă pentru incident.

„Armata, în timpul unor vizite, a găsit unii oameni în vârstă abandonați complet, uneori chiar morți în paturile lor”, a spus Robles pentru postul de televiziune Telecinco.

„Vom fi foarte direcți și necruțători în acest sens și avem un mesaj foarte clar: întreaga pondere a legii va cădea asupra celor care nu își îndeplinesc obligațiile”.

Ministerul Apărării a declarat că personalul unor case de îngrijire medicală a plecat după ce au fost găsite cazuri de coronavirus.

La Madrid, epicentrul izbucnirii Spaniei, un patinoar în centrul comercial Palacio de Hielo a fost transformat într-o morgă temporară pentru a face față morții morților, a spus primăria din Madrid.

Țara a raportat marți cel mai mare număr de decese zilnice, cu 514 decese, deoarece numărul total de cazuri confirmate de Covid-19 s-a ridicat la aproape 40.000.

În cursul zilei de marți dimineață, în Spania au fost 39.673 de cazuri de coronavirus confirmate, cu 2.696 de decese.

Salvador Illa, ministrul spaniol al sănătății, a declarat că azilurile de bătrâni sunt „o prioritate maximă pentru guvern” în timpul crizei pandemice.

„Vom exercita cea mai intensă monitorizare a acestor centre”, a adăugat el.

Cimitirul municipal din Madrid a declarat că va înceta colectarea victimelor Covid-19 din cauza lipsei echipamentului de protecție, iar patinoarul Palacio de Hielo va fi folosit pentru depozitarea cadavrelor până când pot fi colectate în siguranță.

De asemenea, autoritățile spaniole au înființat un spital de teren pentru pacienții cu coronavirus în centrul de convenții Ifema din Capitală, deoarece serviciul de sănătate al țării s-a străduit să gestioneze numărul de cazuri.

Singura țară din Europa cu un focar Covid-19 mai rău decât Spania este Italia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus din lume.

Luni, autoritățile italiene au înregistrat încă 602 de decese, cu o creștere totală a victimelor până la 6.077. Există peste 63.000 de cazuri de boală în țară.

Cu toate acestea, creșterea a fost cea mai mică creștere zilnică începând de joi, ceea ce sugerează că măsurile rigide de blocaj introduse de guvern la începutul acestei luni încep să producă efecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.