Creierul uman înțelege lumea vizuală în pană la 11 dimensiuni diferite

dimensiuni
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un articol de senzație a apărut în New York Post. Este o descoperire de referință, un moment de cotitură pentru înțelegerea activității creierului. Noi cercetări sugerează că creierul uman este aproape dincolo de înțelegere deoarece nu procesează lumea în două dimensiuni sau chiar trei. Nu, creierul uman înțelege lumea vizuală în pană la 11 dimensiuni diferite.

Descoperirea uimitoare explică de ce chiar și tehnologiile de vârf, cum ar fi MRI-urile funcționale, au un timp atât de mare să explice ce se intamplă în neuronii noștri. Într-un RMN funcțional, activitatea creierului este monitorizată și reprezentată că o imagine tridimensională care se schimbă în timp. Cu toate acestea, dacă creierul functionează de fapt în 11 dimensiuni, un IRM funcțional 3D spune că explică activitatea creierului că și cum s-ar fi uitat, în fapt, la o proiecție spunând că explică întregul univers, plus o multitudine de alte dimensiuni. Nu poți explică întregul doar privind o poiectie, așa cum nu poți explică un om în trei dimensiuni doar privind proiecția umbrei acestuia pe un perete.

Echipă de cercetători condusă de un grup de oameni de stiintă de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elveția a detectat complexitatea creierului în timp ce lucra la proiectul Blue Brain. Scopul proiectului este de a replică biologic o copie exactă a creierului uman. În timpul cercetării, oamenii de stiintă au creat simulări ale creierului și au aplicat o formă avansată de matematică, numită topologie algebrică, pentru modelele generate de calculator. „Topologia algebrică este că un telescop și microscop în același timp. Poate să mărească rețelele pentru a găsi structuri ascunse-copacii din pădure-și să vadă spațiile goale-toate în același timp „, a spus autorul studiului, Kathryn Hess.

Ceea ce Hess și colegii ei au descoperit a fost că creierul procesează informații vizuale prin crearea de structuri neurodimensionale multidimensionale, numite cliques, potrivit revistei Newsweek, care a raportat prima dată despre cercetarea publicată în jurnalul Frontiers în Computațional Neuroscience. Aceste cliques au pană la 11 dimensiuni diferite și se formează în găuri de spațiu, numite cavităti. Odată ce creierul înțelege informațiile vizuale, atât clicurile cât și cavitatea dispar.

„Apariția cavitătilor dimensionale înalte când creierul procesează informații inseamnă că neuronii din rețea reactionează la stimuli într-o manieră extrem de organizată”, a declarat cercetătorul Ran Levi. „Este că și cum creierul reactionează la un stimulent prin construirea, apoi distrugerea, unui turn de blocuri multidimensionale, începând cu tije (1D), apoi scânduri (2D), apoi cuburi (3D) și apoi geometrii mai complexe cu 4D, 5D, etc. Progresul activitătii prin creier seamănă cu un sandcastle multidimensional care se materializează din nisip și apoi se dezintegrează „, a spus el.

Henry Markram, director al proiectului Blue Brain, a explicat cât de importantă ar fi descoperirea structurilor multidimensionale. „De obicei, matematică aplicată rețelelor de studiu nu poate detectă structurile și spațiile foarte dimensionale pe care acum le vedem clar”, a spus el. „Am găsit o lume pe care nu ne-am imaginat niciodată. Există zeci de milioane de astfel de obiecte chiar și într-o mică specie a creierului, prin intermediul a șapte dimensiuni. În unele rețele, am găsit chiar și structuri cu pană la 11 dimensiuni.”(ziuanews.ro)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •