Cu se ocupă astăzi fostul președinte american Jimmy Carter, la 95 de ani…

Ieri a fost cea de-a 95-a aniversare a fostului președinte american Jimmy Carter și, în ciuda faptului că nu a mai servit de aproape patru decenii, el încă lucrează neobosit pentru îmbunătățirea condițiilor țării.

Născut la 1 octombrie 1924, Carter a trăit mai mult decât oricare alt președinte american din istorie. Titlul a fost deținut de regretatul George HW Bush înainte de a muri în noiembrie 2018, la 94 de ani și 171 de zile.

Deși Carter a făcut știre de jurnale în martie pentru că a înregistrat recordul lui Bush la 94 și 172 de zile, aceasta nu este prima lui apariție în ultimii ani.

Carter, care este, de asemenea, unul dintre puținii președinți americani care a primit vreodată Premiul Nobel pentru pace, a fost recent responsabil de înființarea unei noi clinici într-un oraș mic, care era fără medic timp de luni bune; el a închiriat o parte din proprietatea sa pentru a lansa o fermă solară care hrănește jumătate din orașul natal; iar caritatea sa a contribuit foarte mult la transformarea guinea worm în a doua boală care a fost eradicată vreodată.

Mai mult, Carter a fost diagnosticat cu melanom în stadiul 4 în 2016 și, în ciuda faptului că a fost tratat, a petrecut tot timpul construind case pentru nevoiași prin Habitat for Humanity. Din fericire, tratamentele sale imunoterapeutice s-au dovedit eficiente și a fost declarat fără cancer câteva luni mai târziu.

Carter și soția sa Rosalynn s-au oferit voluntari pentru organizația locativă timp de 36 de ani, timp în care au ajutat la construirea a mii de case. De asemenea, intenționează să sărbătorească ziua de naștere a domnului Carter, participând săptămâna viitoare la un alt eveniment anual Habitat for Humanity.

„Atât ex-președintele, cât și doamna Carter sunt hotărâți să își folosească influența cât mai mult timp pentru a face lumea un loc mai bun. Decizia și inima lor neobosită au ajutat la îmbunătățirea vieții a milioane de oameni cei mai săraci din lume”, a spus un purtător de cuvânt al Carter Center într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.