Cui rămâne averea marii actrițe Tamara Buciuceanu? Fiindcă ea nu a avut copii…


O familie cu adânci tradiții în cultură, oameni valoroși prin talent și muncă, prin dedicare totală, dinastia celor mai buni actori ai teatrului românesc… Tamara Buciuceanu, Iulia Buciuceanu, George Constantin, Mihai Constantin și… urmează copiii, Matei și Maria.

Tamara Buciuceanu-Botez s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu mai mulți ani. Ea nu a mai apărut pe micile ecran încă din 2005, când postul de televiziune Național Tv a distribuit-o în serialul de comedie ‘Cuscrele’.

Tamara Buciuceanu a murit, dar nu a avut copii. Unicul ei nepot este actorul Mihai Constantin, interpretul lui Ionică din pelicula „Liceenii”. Actorul în vârstă de 54 de ani și matușa lui aveau o relație specială. Fiul lui George Constantin și al faimoasei mezzosoprane Iulia Buciuceanu, sora actriței.

Mihai Constantin a călcat pe urmele tatălui și ale mătușii sale – grea moștenire, fiindcă e dificil să confirmi când ești copilul unei celebrități –  și s-a dovedit demn de numele pe care-l poartă, făcându-și familia mândră.

Mihai Constantin, actor și el și-a construit o carieră frumoasă de-a lungul timpului. Culmea, în seria Liceenii, Tamara Buciuceanu Botez îl amenința de zor cu corijența pe Mihai Constantin.

Actorul s-a nascut la 30 septembrie 1964, în zodia Balanta. Tatal sau este actorul George Constantin, iar mama, mezzo-soprana Iulia Buciuceanu. Mihai Constantin are doi copii, Matei si Maria. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1989 la Clasa dnei Profesor Sanda Manu.

După ce a terminat facultatea a fost angajat la Teatrul Municipal din Ploiesti.A dat lovitura în seria Liceenii, acolo unde lumea l-a iubit pentru felul în care și-a interpretat rolul. După film, Mihai Constantin a hotărât să se dedice trup și suflet scenei, fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Bulandra din București, acolo unde este angajat încă din 1990. Mihai Constantin este și colaborator al Teatrului Național din București.

De-a lungul timpului a primit mai multe premii. Printre ele, în 2009, premiul pentru cel mai bun actor în stagiunea teatrală 2008-2009 oferit de Primăria Municipiului Bucureşti – secţiunea artele spectacolului. În 2008, premiul pentru cel mai bun spectacol: “A douăsprezecea noapte” la Festivalul  Piatra Neamţ, regia Mihai Constantin (professor asociat). În 2003 a primit Premiul Naţional pentru Cel Mai Bun Actor al anului pentru rolul Oblomov din Oblomov de I.A. Goncearov.

Matei și Maria au preluat ștafeta de la tatăl lor!

La rândul său, actorul a predat ștafeta. Căsătorit cu Luminița Constantin, Mihai este tatăl a doi copii extrem de reușiți, care i-au moștenit talentul.

Matei este student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și cinematografică Ion Luca Caragiale, din București, iar Maria este elevă la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Chiar dacă Maria nu a ales actoria, e emoționant, ca părinte, să știi că decorul și afișul piesei pe care tu ai regizat-o și în care joci este creat de fiica ta…!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.