Cum este mai bine, să spui ”te iubesc” fățarnic sau să iubești în taină?

Cum este mai bine, să spui ”te iubesc” fățarnic sau să iubești în taină?

”Alo, iubire, totul ok?”, ”bună, hm, mda” ”ai mâncat? treci pe la club sau vii acasă?” ”văd atunci, acum am o urgență la job”, ”ok, scuze, te las, TE IUBESC, pup, pa”, ” și eu, pa”  – se aude ton de ocupat…

Sunt oameni care ar prefera să audă TE IUBESC de zece ori pe secundă așa cum sunt acei care cred că rostind formula magică ar devaloriza-o, preferând să-și păstreze comoara cât mai ascunsă! Cum ar fi mai bine? Să-i spui celei sau celui din viața de cât mai multe ori că o iubești, chiar și mințind, sau dovedind-o clipă de clipă în mii de alte feluri?

Dacă îi spun că o iubesc, înlocuiește asta acele atâtea așteptate gesturi din partea mea? TE IUBESC, pot să plec la meci sau la o bere cu prietenii și să uit că mă așteptai la cină! Să uit că dimineață aveam destule semne că ți-e rău iar eu doar am zvârlit acel TE IUBESC și mi-am văzut de ale mele cu un egoism vădit. Sau ea, stă cu prietenele la taclale, dacă o sun în pauza de la muncă, se simte deranjată, îmi leapădă un TE IUBESC și mă expediază, motivând că o sună cineva! Te regăsești în care dintre situații? Cum crezi că ar fi mai bine? Sinceritate absolută sau mici minciuni și amabilități convenționale?… Iată ce zic sondajele potrivit exquis


Ai dificultăţi în relaţie? Nu ştii cum să îţi manifeşti dragostea pentru persoana iubită? Ei bine, specialiştii intervin în acest domeniu cheie al omenirii şi îţi spun ce trebuie să faci pentru a avea o relaţie perfectă. Când şi cum să-i spui prima dată că îl iubeşti fără să-l sperii? Dacă pentru unii nu este niciodată timpul potrivit, pentru alţii acest moment vine după trei luni de relaţie. Cei mai mulţi dintre noi preferă însă să facă această mărturisire atunci când simt, cu adevărat, acest lucru. 3.947 de oameni au luat parte la un sondaj Love Island şi au mărturisit cât de repede spun „Te iubesc!” unei persoane pe care o întâlnesc. Dintre aceştia, o parte au declarat că nu îşi amintesc exact momentul, cei mai mulţi au susţinut că au făcut această declaraţie după trei luni de relaţie, iar 22 % au admis că au declanşat bomba când nimeni nu se aştepta, conform gandul.info.

Ceilalţi (14%) şi-au găsit cuvintele potrivite după şase luni de iubire, iar 13 % s-au grăbit cu mărturisirile după o lună de relaţie.

Doar 3% dintre cei chestionaţi au recunoscut că şi-au mărturisit dragostea după o săptămână. Cu toate astea, există câteva suflete triste care nu au simţit niciodată căldura iubirii.

7% au recunoscut că nu au fost niciodată îndrăgostiţi, 3% au admis că au avut sentimente pentru o anumită persoană, dar nu au avut curajul să şi le mărturisească, iar ceilalţii 6% au preferat să ia totul pas cu pas şi au avut nevoie de un an pentru a-şi face cunoscute trăirile.

Dragostea este un lucru minunat, iar mulţi dintre noi se întreabă când ar trebui să spună „Te iubesc!” pentru prima oară. Cu toate astea, nu există o reţetă general valabilă, iar fiecare ar trebui să facă această mărturisire atunci când simte. Dacă laşi anii să treacă, îl poţi pierde pe cel pe care iubeşti. Dacă faci acest lucru după o săptămână, îl poţi pune pe fugă. De aceea, e important să spui cuvintele magice atunci când simţi asta, iar cel de lângă tine va fi fericit să le audă.


Te invit așadar să îți manifești convingerile sa… să recunoști că ești… ”ca lumea”, adică fățarnic ori egoist!… deși eu cred că ești un timid sau că păstrezi sentimentele cât mai în secret… Nu-i așa?!