Cum poți ocoli legea justificării a peste 2000 euro trimiși în țară

În urma articolului care a apărut ieri în presă:Sumele de peste 2.000 euro trimise de Diaspora și nejustificate cu documente vor fi confiscate astăzi continuă dezbaterile și comentariile ajungându-se până la metode de eludare a legii, în cazul în care aceasta va fi promulgată:
Guvernul s-a grăbit să transpună în legislația românească Directiva UE 2015/849. Este vorba despre adoptarea unui proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Aceasta prevede ca sumele de peste 2.000 euro trimise de Diaspora să fie justificate cu documente. Totuși, această lege poate fi ușor ocolită. Un scenariu posibil este transmiterea banilor prin cunoștințe sau prin șoferii de autobuze, care nu pot fi monitorizați de către autorități. De asemenea, se poate trimite în țară un card de la o banca din altă țară în care se pot depune periodic sume de bani.

Vezi aici proiectul adoptat de Guvern
Executivul încarcă inutil transferurile de bani ale românilor din străinătate, în condițiile în care cei rămași în țară au nevoie de CITEȘTE ÎN CONTINUARE