Cum să ne vopsim părul singure acasă

Cum să ne vopsim părul singure acasă

Sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a reuși să te vopsești singură

Multor persoane le este teamă să se vopsească singure acasă, gândindu-se că își vor distruge părul sau că nuanța nu va ieși uniformă. În același timp, să te vopsești la salon poate fi destul de costisitor, iar portofelul tău nu va fi mulțumit. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit o listă de sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a reuși să te vopsești singură fără mare efort.

Cum alegi nuanța potrivită? – Probabil ai deja în minte o culoare care ți-ar plăcea, dar ține cont de faptul că există multe nuanțe asemănătoare. Ar trebui să alegi una care să se potrivească și cu nuanța tenului, altfel nu o să îți stea foarte bine. Apoi, unele culori se duc la spălat mai repede decât altele, iar asta nu e doar vina calității slabe ale vopselei. De exemplu, roșcatul are tendința să iasă mai repede din păr.

Cum alegi vopseaua potrivită? – Pentru început, îți dorești o schimbare temporară sau una permanentă? Vopseaua semipermanentă doar acoperă firele de păr cu o altă nuanță, dar nu va prinde pe părul închis la culoare. Cu alte cuvinte, dacă ai păr șaten închis și îl dorești roz, va trebui să te decolorezi înainte. Această vopsea ține cam 6-8 spălări.

Vopseaua permanentă, în schimb, modifică nuanța firului de păr și, deși se mai duce la spălat, nu va ieși complet. Totuși, va trebui să îți vopsești rădăcinile atunci când cresc și să împrospătezi și pe lungime. Și de data aceasta trebuie să ții cont de diferența dintre nuanța naturală și cea pe care o dorești – o vopsea roșcată va prinde foarte bine pe păr blond sau șaten, dar nu și pe cel brunet.

Îți recomandăm să alegi o vopsea de păr fără amoniac, care e mai blândă cu podoaba capilară și nu are acel miros înțepător.

Să înceapă vopsirea! – Vei avea nevoie de un bol din plastic sau din ceramică (nu din metal!), o perie pentru vopsea, mănuși de plastic, prosop pentru protecția hainelor și un pieptăn cu dinții rari.

Pentru a evita pătarea pielii, aplică un strat subțire de vaselină sau cremă pe urechi, gât și conturul părului.

Împarte părul în șuvițe de 1 cm și aplică vopseaua întâi la rădăcină, apoi pe restul părului. La final, folosește pieptănul cu dinți rari pentru a te asigura că produsul a ajuns peste tot.

În cazul în care vrei doar să îți vopsești rădăcinile, vei avea mai multă precizie dacă folosești o periuță de dinți în loc de o perie pentru vopsea. Astfel, vei fii sigură că nu întinzi vopseaua pe o porțiune prea mare de păr, deteriorându-l. Cu 5 minute înainte de expirarea timpului, aplică vopsea și pe restul părului, pentru a împrospăta culoarea.

Îngrijirea părului după vopsire – După mai multe vopsiri, părul poate deveni deteriorat, deci e bine să ai mai multă grijă de el. Evită să folosești uscătorul de păr, ondulatorul și placa de păr fără aplicarea în prealabil a unui spray termoprotector și aplică cel puțin o dată pe săptămână o mască de păr puternic hidratantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.