Cum să reacționezi în cazul unui atentat terorist – video

Ministerul de Externe din Londra, poliția și managerii din industria turismului îi atenționează pe turiștii britanici să fie cu ochii în patru în privința potențialilor factori de terorism din destinațiile de vacanță pe care și le aleg în perioada următoare, întrucât se apropie sezonul de vârf al concediilor.

Un clip informativ, în care turiștii britanici sunt sfătuiți cum să reacționeze în cazul unui atentat terorist, a fost lansat de Centrul de Contra-terorism din Regatul Unit.

„Aleargă, ascunde-te, raportează”, sunt cele trei reguli esențiale pe care autoritățile britanice le recomandă ca primă reacție în fața unui incident de natură teroristă, informează Independent.

Clipul de aproximativ 4 minute îi îndeamnă pe turiști să fugă (alerge), să se ascundă și să raporteze. Să fugă din fața împușcăturilor, iar dacă acest lucru nu este posibil să găsească un loc cât mai sigur în care să se ascundă, și după ce se află mai în siguranță, să raporteze poliției.

„Încurajez oamenii să privească acest clip înainte de a pleca în vacanță. Deși nu există informații specifice că turiștii britanici vor fi ținta unui atac în această vară, clipul stabilește câțiva pași simpli pe care toți îi putem pune în aplicare pentru a diminua impactul unui atac”, a declarat lordul Tariq Ahmad, ministrul britanic delegat pentru Securitate Națională și Combaterea Terorismului. Sursa:magnanews

 

.