Cum să traversăm această pandemie cu pozitivitate sau …Dacă veștile bune NU v-ar plictisi…!

Deoarece din ce în ce mai mulți oameni se baricadează în casele lor, păzindu-se de COVID-19, poate fi tentant să nu vă luați ochii de pe televizor, ceea ce vă poate dăuna la fel de grav precum virusul, de asemenea, și de pe rețelele de socializare… Facebook fiind locul unde poți să te bucuri dar mai degrabă să tâmpești!…  ne încurajăm cititorii să folosească acest timp pentru sine și pentru cei dragi din casă.

Profitați de această ocazie rară și transformați izolarea în avantajul dvs.; pentru că ziua poate fi bună atunci când ocupanții ei sunt inspirați și motivați, mai degrabă, decât anxioși și copleșiți de știri și spaimele adesea inutile…

Iată, așadar, 16 sfaturi despre cum să abordăm această pandemie cu pozitivitate și productivitate:

1) Învățați – Există sute de cursuri pe care le puteți lua online gratuit. De la artă, design și afaceri până la științe sociale, inginerie sau medicină, sunteți sigur că veți găsi ceva care să vă lărgească orizonturile și să retreziți acele sinapse adormite.

2) Desenați, colorați, pictați ca în copilărie: mai întâi scoateți creioanele și markere colorate, găsiți  pe internet pagini fantastice de colorat pe care le puteți descărca gratuit pe teme precum călătorii, artă, natură sau istorie.

3) Muzeele virtuale: sunt deschise online peste 2.500 de muzee și galerii din întreaga lume pentru a oferi turnee virtuale și afișări online ale colecțiilor lor (și dacă împărtășiți ecranul cu un prieten, este ca și cum vizitați muzeul împreună!).

4) O carte bună: să nu ne lăudăm, dar ultima carte citită (și nu doar vizionate cuvintele gândindu-ne la altceva), când a fost?

5) ”Casă dulce casă”: curăță și organizează spațiile din casă: va părea un rezultat excelent.

6) Ștergeți-vă ecranele tv, pc, table, telefon, orice display: îndepărtați petele și murdăria de pe ecrane, tastaturi și mouse-uri.

7) De când nu te-ai mai auzit la telefon cu mătușa, colegii, foștii colegi, vechi amici? Acum, că toată lumea este în casă, concentrată pe distanțarea și izolarea socială, puteți aloca ceva timp pentru a reuzi vechii prieteni… sunați-i…

8) Mici gesturi… întoarceți salteaua cu susul în jos, astfel încât să puteți dormi mai bine; ștergeți din telefonul personal fotografiile și contactele nevalide pe care nu le mai doriți; ștergeți praful din bibliotecă; curățați dulapul de haine și încărcați o pungă cu hainele pe care nu le mai folosiți, altul s-ar putea să aibă mare nevoie…

9) Faceți un ”PLAYLIST PANDEMIC”: numai piese muzicale vesele și optimiste…

10) Aveți acum mai mult timp pentru a sta liniștit și a medita. Faceți câteva exerciții dimineața. Cufundați-vă într-o cadă cu niște lumânări parfumate în jur. Frecați-vă călcâiele picioarelor. Faceți o mască de față. Îngrijiți flori în casă. Folosiți hainele bune (de oraș) când stați la masă, cu muzică de fundal, cum ați fi la un restaurant de lux și nu uitați să beți multă apă, mai ales după vin…

11) Încercați o rețetă fabuloasă: ceva pentru care „nu ați avut niciodată timp” pentru a găti …idei sunt destule pe internet…

12) Reperați hainele la care țineți cel mai mult, modificați la ele ceva, deveniți creatori de modă … ”amatori”

13) Vitaminizare controlată, fără excese: persoanele cu deficit de vitamina D (iar majoritatea dintre noi suntem) care încep să ia suplimentul cu vitamine în fiecare zi (400iu / 40mcg), pot avea un risc redus cu până la 70% de a contracta orice boală respiratorie virală. Aceasta se bazează pe un studiu științific riguros, controlat cu placebo, realizat la 10.000 de persoane. Dacă nu primiți suficient soare, luați pastile de vitamina D sau mâncați alimente precum tonul și gălbenușurile de ou…

14)  Puzzle-urile tradiționale, cuvintele încrucișate și alte jocuri ale minții… pot fi minunate și utile pentru sănătatea cognitivă. Puteți juca, de asemenea, jocuri de testare online, care beneficiază de cauze bune pentru fiecare răspuns pe care îl primiți corect, cum ar fi contribuirea la plata creditelor altor studenți sau plantarea copacilor din întreaga lume.

15) SCRIEȚI: nu există nicio limită la numărul de scrisori sincere pe care le puteți scrie oricui sau scrieți orice altceva: o poezie, o poveste, un jurnal, un roman chiar…

16) V-ar fi plăcut să știți să cântați la un instrument muzical și nu ați avut oportunitatea să învățați… iată momentul! Lecții gratuite găsiți pe internet…



Aveți alte sugestii pentru utilizarea productivă a timpului pe vreme de carantină? Spuneți-ne în comentariile de mai jos! Asigurați-vă că împărtășește aceste sfaturi utile și prietenii, pe rețelele de socializare – acestea de mai sus sunt o adaptare sugerată de Good News Network, site-ul de unde vă prezentă în cele ce urmează, câteva știri …POZITIVE:



Dacă se pare că fluxul dvs. de știri a fost inundat de actualizări devastatoare asupra focarelor de COVID-19, nu vă faceți griji: există multe actualizări pozitive cu privire la pandemie.

Deci, fără alte detalii, iată o listă cu 10 titluri pozitive cu privire la coronavirus, din întreaga lume:

1) Cercetătorii din SUA livrează primul vaccin COVID-19 voluntarilor din programul de testare experimentală

Oamenii de știință de la Kaiser Permanente Washington Research Institute din Seattle au livrat primele fiole ale unui potențial vaccin contra coronavirusului, la câteva zeci de voluntari optimiști la începutul acestei săptămâni.

O primitoare a vaccinului în vârstă de 43 de ani este Jennifer Haller, care este mama a două fete adolescente. După toate zâmbetele, ei le-au spus reporterilor AP că se „simte grozav” în timp ce ieșea din clinică. „Aceasta este o oportunitate incredibilă pentru mine de a face ceva”, a adăugat ee.

2) Distileriile din Statele Unite își pregătesc propriile dezinfectante pentru mâini pentru a le da gratuit.

Printre deficiențele naționale ale dezinfectantelor pentru mâini, distilatoarele de alcool din Atlanta, Portland, Georgia și Carolina de Nord, au început să folosească instalațiile pentru fabricarea propriilor produse de igienă.

Întrucât Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că ștergerea mâinilor cu o soluție pe bază de alcool poate ajuta la uciderea virușilor pe mâinile noastre, multe dintre distilerii spun că speră să contribuie la dispariția virusului.

3) Poluarea aerului dispare în orașele cu rate mari de carantină…
Pozele prin satelit ale nivelului de poluare a aerului din China și Italia, regiunile cele mai afectate de COVID-19, arată o scădere drastică a nivelului poluării aerului.

4) Cercetătorul Johns Hopkins spune că anticorpii recuperați de la pacienții COVID ar putea ajuta la protejarea persoanelor cu risc.
Vaccinul testat la Seattle nu este singurul tratament potențial pentru boală: un imunolog de la Universitatea John Hopkins animează un tratament centenar derivat din sânge, pentru utilizare în Statele Unite, în speranța de a încetini răspândirea bolii…

Tehnica folosește anticorpi din plasma sanguină sau serul persoanelor care s-au recuperat din infecția cu COVID-19 pentru a crește imunitatea pacienților nou infectați și a celor cu risc de a contracta boala.

5) Epidemia coreeană se micșorează în sfârșit, întrucât recuperările depășesc noile infecții timp de trei zile consecutive.

Potrivit Reuters, Coreea de Sud a înregistrat mai multe cazuri de recuperare COVID-19 pe 6 martie decât noi infecții, pentru prima dată, deoarece națiunea a avut cel mai mare focar asiatic în afara Chinei.

De când noul focar de coronavirus a fost raportat pentru prima dată în Coreea de Sud în ianuarie, națiunea a atins 909 noi infecții pe 29 februarie. Acum, însă, Reuters raportează că rata infecției a continuat să scadă cu mai puțin de 100 de cazuri noi raportate timp de câteva zile la rând.

6) China sărbătorește închiderea spitalelor temporare și redeschiderea parcurilor.
Mulțimi de cadre medicale și pacienți externați au fost fotografiate sărbătorind închiderea tuturor celor 14 spitale temporare deschise la Wuhan pentru a trata pacienții COVID-19 în timpul celei mai grave epidemii.

Autoritățile au raportat săptămâna aceasta la South China Morning Post că virusul și-a depășit în sfârșit apogeul, deoarece continentul a suferit doar 11 cazuri noi pe 13 martie, majoritatea provenind de la călători internaționali.

Pe măsură ce epidemia intră în cele din urmă sub control, parcurile și atracțiile turistice încep încet să se redeschidă publicului cu o moderare atentă.

7) Cercetătorii australieni care testează două medicamente ca potențiale „cure” pentru virus.

La Centrul de cercetare clinică al Universității din Queensland, oamenii de știință au descoperit că două medicamente diferite, înregistrate și disponibile în Australia, au șters complet urmele bolii… dar numai în eprubetă, deocamdată.

Medicamentele au fost administrate la unii dintre primii pacienți cu COVID-19 din țară, ceea ce a dus la „dispariția virusului și recuperarea completă a infecției”, au spus cercetătorii News.com.au.

Universitatea caută acum să efectueze un studiu național pe medicamente pentru a evalua eficacitatea și toleranța fiecărui tratament aplicat separat și împreună.

8) Uber Eats sprijină industria restaurantelor din America de Nord, renunțând la taxele de livrare pentru 100.000 de restaurante.

Întrucât restaurantele din Canada și Statele Unite sunt obligate să închidă temporar în zonele focarelor de COVID-19, Uber Eats a anunțat că va renunța la costurile de livrare pentru restaurantele independente.

„Știm că succesul fiecărui restaurant depinde de cererea clienților”, a declarat compania într-un comunicat. „De aceea lucrăm urgent pentru a direcționa comenzile către restaurante independente din Eats, pentru a ajuta la compensarea încetinirii semnificative a activității restaurantelor.”

„Întrucât tot mai mulți clienți aleg să rămână în casă, am renunțat la taxa de livrare pentru cele peste 100.000 de restaurante independente din Statele Unite și Canada pe Uber Eats. De asemenea, vom lansa zilnic campanii de marketing direcționate și dedicate, atât în ​​apps cât și prin intermediul mail, pentru a promova livrarea de la restaurantele locale, în special celor care nu cunosc aplicația.”

9) Cercetătorii olandezi și canadieni raportează cercetări inovatoare privind tratamentul virusului

Oamenii de știință canadieni și olandezi și-au făcut propriile progrese medicale. În Toronto, o echipă de cercetători a reușit să izoleze agentul responsabil pentru focarul continuu de COVID-19, care va ajuta cercetătorii din întreaga lume să dezvolte teste diagnostice, tratamente și vaccinuri mai bune.

„Cercetătorii din aceste instituții de nivel mondial s-au reunit pentru a izola cu succes virusul în câteva săptămâni”, a spus Dr. Rob Kozak, microbiolog clinic la Sunnybrook Health Sciences Center. „Iată lucrurile extraordinare care se pot întâmpla atunci când colaborăm”.

Între timp, cercetătorii olandezi au trimis o lucrare științifică pentru publicare cu privire la modul în care au identificat un anticorp pentru virus și ar putea fi primul din lume.

10) Iată o mulțime de alte modalități prin care oamenii și întreprinderile se sprijină reciproc în timpul epidemiei americane:

General Dollar a anunțat că își va dedica orele de deschidere pentru achizițiile clienților în vârstă. Sportivii și echipele sportive se angajează să plătească salariile angajaților arenelor în timpul opririi. Companiile de servicii publice, proprietarii de terenuri, producătorii auto și furnizorii de servicii Internet renunță la o serie de taxe și plăți întârziate pentru a ușura sarcina financiară cauzată de închideri. Districtele școlare din toată țara deschid încă ușile pentru a servi mese copiilor și familiilor.

În ansamblu, situația pandemică poate părea sumbră, dar acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care companiile și persoanele se ajută reciproc în perioadele de dificultate.


Dacă știți o astfel de știre pozitivă și verificabilă, nu ezitați, aduceți-o la ziarul nostru să o facem cunoscută lumii întregi… De altfel, suntem permanent deschiși să vă publicăm…


(Distribuiți pe Facebook – prietenii dvs au nevoie de știri bune și verificate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.