Cum scăpăm de oboseală

Oboseala este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă orice persoană adultă. Dacă așa stau lucrurile și în cazul tău, ar fi bine să iei măsuri împotriva oboselii. Iată, mai jos, câteva remedii împotriva oboselii.

Primul remediu pentru oboseală: folosește un scaun de masaj

Primul remediu pentru oboseală pe care îl avem pentru tine este să folosești un scaun de masaj. Dacă ai deja unul acasă, ar fi bine să-l utilizezi mai des decât până acum. În cazul în care nu ai un astfel de dispozitiv în locuința ta, îți sugerăm să-ți cumperi unul, cât mai repede. Un scaun de masaj nu doar că reprezintă un remediu eficient în lupta cu oboseala, ci te scapă și de durerile de spate, gât, mâini, cap, umeri și picioare. În plus, multe dintre scaunele de masaj moderne dispun de dotări care te ajută să relaxezi.

Al doilea remediu pentru oboseală: apucă-te de yoga

Yoga reprezintă o tehnică de relaxare la care poți să apelezi ca să scapi de stres și, de asemenea, să elimini oboseala. Yoga combină, foarte eficient, meditația și exercițiile fizice. Yoga poate fi practicată cu succes atât acasă cât și în natură. Ca să te apuci de yoga nu trebuie decât să-ți cumperi o saltea specială și să urmărești, pe Internet, câteva filmulețe destinate celor ce doresc să învețe să practice tehnica de relaxare.

Al treilea remediu pentru oboseală: învață să respiri

Așa cum am scris mai sus, yoga combină meditația și exercițiile fizice. Iar meditația implică, printre altele, să faci anumite exerciții de respirație. Dacă să meditezi sau să practici yoga ți se pare prea complicat, merită să înveți să respiri corect. Ar fi bine să știi că respirația corectă se face pe nas (cu excepția exercițiilor de respirație care implică folosirea gurii și nasului). În plus, o respirație corectă presupune să nu te grăbești, ci să conștientizezi fiecare inspirație și expirație. Respirația corectă te ajută să te liniștești și îți crește nivelul de energie, ceea ce duce, automat, la înlăturarea oboselii. Iată un exemplu simplu de exercițiu de respirație pe care poți să-l faci dacă simți că oboseala și stresul te apasă: numără până la cinci pe măsură ce inspiri, iar când expiri numără tot până la cinci.

Al patrulea remediu pentru oboseală: fă mișcare

Unul dintre cele mai bune remedii pentru oboseală este mersul. Așadar, când ești obosit (sau obosită), mergi la o plimbare scurtă, de 15-20 de minute. Nu contează că te afli la serviciu sau acasă. Dacă ești la job și simți că oboseala s-a instalat, ieși din birou și plimbă-te în jurul clădirii în care lucrezi. În cazul în care oboseala te găsește acasă, îmbracă-te cu ceva comod, mergi în cel mai apropiat parc și plimbă-te. Când te plimbi, ascultă câteva dintre melodiile preferate. La finalul plimbării îți garantăm că nu o să mai simți oboseala!

Al cincilea remediu pentru oboseală: bea apă

Foarte mulți oameni se simt obosiți din cauză că, în timpul zilei, nu beau suficientă apă. În mod normal, corpul are nevoie de 6-8 pahare cu apă în fiecare zi. Însă pe timp de vară sau când facem exerciții fizice, este obligatoriu să consumăm mai multă apă, ca să nu ne deshidratăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.