Cum se poate muri în România chiar în brațele cui ar trebui să te salveze

salvează banii
mașina de făcut bani

Pornim de la o știre tragică, publicată de Știrile TVR


O pacientă infectată cu coronavirus, care era transferată de la Buzău la Bacău, a murit după ce ambulanța s-a răsturnat

O pacientă cu COVID-19, care era transferată de la Buzău la Bacău, a murit marți seară, după ce ambulanţa cu care era transportată s-a răsturnat și a intrat într-un cap de pod. Accidentul s-a petrecut la Mărăşeşti.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea, pacienta infectată cu virusul SARS-CoV-2 era intubată.

Din primele verificări, în zona căii ferate care traversează DN2-E85, conducătorul ambulanţei a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat, după care a intrat într-un cap de pod, pe sensul opus de mers.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.


Cum stă România la capitolul ambulanțe, ale cui sunt, dar, cel mai important, DE CE trebuie să plimbe pacienții dintr-un spital într-altul, mai ales pe distanțe lungi?

Să o luăm pas cu pas, cum îi place unui celebru personaj:

Suni la 112 pentru o ambulanță… Cine este acest 112?

Preluăm de pe site-ul instituției: Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor.

Serviciul de urgență 112 este furnizat de Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU). Administratorul SNUAU este Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

În cadrul SNUAU sunt organizate centre unice pentru preluarea apelurilor de urgență efectuate către numărul 112, de la nivelul fiecărui județ. Centrul 112 București-Ilfov recepționează apelurile atât din București, cât și din județul Ilfov.

Numărul 112 – este numărul unic pentru apeluri de urgență, disponibil în toată țara, ce poate fi apelat din toate rețelele publice de telefonie.

Apelurile sunt preluate 24/7 de operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 și, în funcție de tipul urgenței, sunt transferate apoi către dispecerii agențiilor specializate de intervenție, care realizează un interviu pe domeniul de competență, alocă și alertează echipajele din teren.

Apelurile pot fi preluate și procesate în mai multe limbi de circulație internațională și în limbile minorităților naționale.

Agenții specializate de intervenție: Ambulanța, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie, Salvamont.

Pasul doi, CINE este serviciu de ambulanță?

Acum, avem două tipuri de servicii de ambulanță, de stat și privat… De fapt, ponderea o are sectorul privat. Legal, numai în București funcționează vreo 20 de servicii de ambulanță…

Pot deschide o afacere de acest gen doar firmele private specializate care obțin autorizație de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Atât vehiculele cât și personalul se cere să fie conforma unor norme și, respectiv, pregătire profesională.

În România operează sute de firme private de ambulanță care au ca scop doar PROFITUL și nu mai contează dacă vreun pacient moare în mașinile lor!… Ghinion! cum ar zice același personaj celebru…

Statul plătește aceste servicii și vorbim aici de sute de milioane, chiar miliarde

Obținerea de profit este scopul principal și firesc al oricărui întreprinzător privat și își elaborează strategii de eficientizare:

…fie că achiziționează vehicule second hand, își plătește prost angajații, se aprovizionează cu materiale și medicamente neconforme ori de calitate proastă și în cantități sub limita necesară obligatorie prin lege.

Sau… plătește șpăgi grase pentru ca spitalele să decidă PLIMBAREA pe banii statului a unor pacienți de la un spital la altul, pe distanțe cât mai lungi.

Cine anchetează dacă era urgență, necesitate, mutarea unui pacient?

Cine verifică situația tragi-comică în care un pacient, să spunem, de Covid19, este dus de la un spital din Constanța spre unul din Iași, simultan, invers, un alt pacient, tot de Covid19, este luat de la Iași și dus la Constanța?…  asta doar ca o firmă privată de ambulanțe să câștige foarte mulți bani de la buget…

De fapt, nu controlează nimeni deoarece afacerile în România, mai ales cele unde sunt în joc banii de la buget, sunt controlate de mafii… Aceleași mafii care finanțează și controlează partidele politice. Inclusiv partidul pe care îl simpatizezi TU!

Un politician pentru a-și redobândi rolul, onoarea, puterea, credibilitatea, ar trebui să iasă de sub comanda finanțatorilor… Dar NU VOR așa ceva, fiindcă ce rost ar mai avea să te faci politician dacă nu câștigi miliarde?

Ajuns în rol de decizie, sau de control, iată, fac așa încât zecile de miliardele de la buget să treacă, desigur, cât mai legal posibil – sau aparent legal, în conturile mafiei. De acolo se dau ”felii” celor care susțin cauza!

O altă strategie mai este și staționarea cu pacientul în ambulanță, pe motiv că se așteaptă la rând să se intre în spital… Că ar fi secțiile  pline și/sau medicii ocupați. Staționare care este plătită de stat firmei de ambulanță!

Revenim la știrea de care am pornit:

De ce a fost nevoie ca pacienta să fie dusă de la Buzău până la Bacău? De ce nu undeva mai aproape? Secțiile Covid din județul Buzău sunt oare chiar toate pline?

Și de la Bacău sunt transferați pacienții spre alte județe, de ce oare?

Răspunsul este limpede: pentru ca firmele de ambulanță să facă profit, cei care decid mutările să-și ia șpaga… Iar aici nu vorbim de mărunțiș… Cifrele vehiculate în orice este legat de sănătate sunt cu multe zerouri… iar la vreme de molimă se alocă și mai mulți bani și, totodată, e loc de căpătuială…!

Poate că pacienta de la Buzău mai avea o șansă dacă nu era transportată spre Bacău, așa cum alți pacienți din sutele de cazuri de decese în ambulanțe… 

Autoritățile de stat ar trebui să controleze și să împiedice astfel de crime, fiindcă sunt crime… însă decizia aparține politicului, numitul în autoritate este pus tot politic, iar acesta este doar un actor care își joacă rolul foarte bine ca moara banilor să funcționeze uns…

…uns cu sângele victimelor precum aceasta…

De curiozitate, am vrea să fie publicate toate listele zilnice ale transferurilor pacienților de la un spital la altul și, mai ales, motivul acestei mutări… Pentru asta ar trebui o lege… Cine să o facă?

Așadar, serviciul de ambulanță este menit să ”salveze” nu viețile oamenilor, ci profitul și șpăgile de rigoare…

Prin introducerea mai multor ambulanţe private în sistemul 112 s-a urmărit, cică, o creştere a calităţii serviciilor prin concurenţă… dar… firmele de ambulanţe private au în spate oameni politici sau oameni de afaceri conectaţi la oameni politici.

Ca de altfel orice afacere cu statul, are undeva amprenta mafiei!

Credeți că lucrurile se vor schimba în BINE curând? Credeți că PUTEREA este vreodată în slujba cetățeanului?

Pentru un exemplu despre cum funcționează morișca, puteți citi mai departe un articol publicat anul trecut  – apasă aici: Adevărul.

Citiți și LEGEA Nr. 95 din 2006 republicată, versiunea actualizată până la 6 aprilie 2017 privind REFORMA din sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.