Cum va fi anul 2020? – Anul Șobolanului de Metal – un an bisect


Deși multă lume consideră ”Made in China” ca fiind un produs contrafăcut sau de slabă calitate, vă asigurăm de faptul că nu este valabilă asta chiar pentru toate produsele, China deținând foarte multe excelențe, iar în ce privește horoscopul sunt foarte atent urmăriți…

Potrivit zodiacului chinez, 2019 a fost anul porcului, în timp ce 2020 va fi anul șobolanului. Noul an începe pe 25 ianuarie 2020 cu Anul Nou Chinezesc sau Festivalul de primăvară.

Zodiacul chinezesc, în chineză 生肖 (shengxiao), se bazează pe un ciclu de 12 ani, fiecare fiind asociat cu un animal. Animalele sunt: ​​șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc.

Începutul fiecărui an este calculat pe baza calendarului lunar chinezesc și de obicei se încadrează între mijlocul lunii ianuarie și mijlocul lunii februarie. Anul porcului se va încheia pe 24 ianuarie 2020 și anul Șobolanului va începe pe 25 ianuarie 2020 (data Anului Nou Chinezesc)

Cele 12 semne zodiacale chineze sunt de fapt douăsprezece animale legate de viața de zi cu zi a chinezilor antici sau importante în cultura tradițională pentru semnificația lor simbolică.

Boul, calul, capra, cocoșul, porcul și câinele sunt șase dintre animalele domestice crescute istoric de populația chineză. De asemenea, sunt legate de conceptul tradițional de casă și de ideea de avere.

Celelalte animale, șobolanul, tigrul, iepurele, dragonul și maimuța sunt animale simbolice ale tradiției și mitologiei chinezești, de exemplu, dragonul este un animal de legendă care în cultură este un simbol al norocului și al puterii și al maimuței simbolizează inteligența dar și stricăciunea.

Cele 12 semne ale zodiacului chinez se succed într-o ordine precisă, determinată de principiul alternării Yin și Yang. Fiecare animal, de fapt, are caracteristici care îl fac un semn Yin sau un semn Yang.

Zodiacul chinezesc

Yin-ul sau Yang-ul animalelor este definit prin numărul de gheare (degete sau copite) ale picioarelor: dacă este par este Yang, dacă este impar, este Yin. Animalele sunt apoi dispuse într-o secvență alternativă.

În general, animalele au același număr de gheare atât în ​​picioarele din față, cât și în cele din spate. Șobolanul este o excepție de la această regulă: pe cele patru picioare din față are patru degete de picioare, în timp ce are cinci pe picioarele posterioare. După cum spune o veche zicală „un lucru este apreciat proporțional cu raritatea lui”, de aceea șobolanul, pentru această particularitate, este primul dintre cele 12 semne zodiacale. Acest animal are ambele caracteristici, Yin și Yang, dar din moment ce suma degetelor este un număr impar (4 + 5 = 9), șobolanul este considerat Yang.

Sensul simbolic al celor 12 semne zodiacale

Fiecare animal al zodiacului chinez are o semnificație simbolică și o trăsătură specifică. Aceste caracteristici pot fi grupate în șase perechi de atribute contrastante care trebuie să fie în armonie între ele, precum și principiile Yin și Yang, și sunt principiile primare care guvernează ordinea zodiacului.

Înțelepciunea șobolanul – Înțelepciunea fără hărnicie duce la banalitate
Hărnicia Boului –  Munca grea fără înțelepciune duce la inutilitate
Curajul Tigrului –  Curajul fără prudență duce la inconștiență
Prudența iepurelui  – Prudența fără curaj duce la lașitate
Forța Dragonului –  Forța fără agilitate duce la rupere
Agilitatea șarpelui –  Agilitatea fără forță duce la compromis
Bătaia lungă a calului – lungimiranța calului fără uniformitate duce la abandon
Uniformitatea caprelor –  Uniformitatea fără previziune duce la stagnare
Mutabilitatea maimuței – Mutabilitatea fără constanță duce la prostie
Constanța cocoșului –  Constanța fără mutabilitate duce la ezitări
Loialitatea câinelui – Loialitatea fără amabilitate duce la respingere
Amabilitatea porcului – Amabilitatea fără fidelitate duce la imoralitate

Care este zodia ta chineză?

Semnul zodiac chinezesc este stabilit până la anul nașterii. Cei născuți între ianuarie și februarie vor trebui să fie foarte atenți, întrucât Anul Nou Chinezesc cade între 20 ianuarie și 20 februarie. De fapt, pentru atribuirea semnului zodiacal, data nașterii este luată în considerare în funcție de calendarul chinez și nu în funcție de cel gregorian.

Șobolanul: 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948
Boul: 2021, 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949
Tigru: 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950
Iepure: 2023, 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951
Dragon: 2024, 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952
Șarpe: 2025 2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953
Cal: 2026, 2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954
Capra: 2027, 2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955
Maimuța: 2028, 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956
Cocoș: 2029, 2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957
Câine: 2030, 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958
Porc: 2031, 2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959

Semne și personalități zodiacale

Fiecare semn zodiacal are trăsături de personalitate specifice conform tradiției chineze. Deci fiecare dintre noi este dominat de trăsătura dominantă a zodiei noastre. Uitați-vă la tabelul de mai jos:

Personalitatea animalelor zodiacale

Șobolanul – acut, versatil, blând, plin de resurse
Boul – Diligent, fiabil, puternic, hotărât
Tigrul – curajos, încrezător și competitiv
Iepure – liniștit, elegant, amabil, responsabil
Dragon –  de încredere în sine, inteligent, pasionat
Șarpele  – enigmatic, inteligent, înțelept
Cal – viu, activ, energic
Capra – calmă, blândă, empatică
Maimuța-  acută, înfiorată și plină de viață
Cocoș –  Bun observator, muncitor, curajos
Câine – Amabil, cinstit, prudent
Porc – compătimitor, generos, harnic

Conform tradițiilor antice, pentru a începe Anul Nou Lunar în cel mai bun mod, trebuie să aveți grijă să nu faceți sau să spuneți lucruri care pot aduce ghinion.

Chinezii sunt un popor foarte superstițios: chiar dacă astăzi, în special în marile orașe, multe tabuuri antice au fost uitate, există altele care supraviețuiesc și care afectează perioada festivă a Anului Nou Chinezesc. Priviți imaginea de mai jos și citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Anul nou – Având în vedere că chinezii consideră că începutul anului afectează întregul an, există multe superstiții și tabuuri legate de perioada Anului Nou. Aceste tabuuri se referă de obicei la o lună înainte de Anul Nou până la sfârșitul vacanței (a cincisprezecea zi a anului, care corespunde Festivalului Lanternei).

Iată câteva dintre cele mai cunoscute credințe populare:

În primele trei zile ale anului, se consideră curățarea sau spălarea părului cuiva,  „ștergerea norocul”.
Se crede că plânsul copiilor aduce ghinion familiei, astfel încât copiii sunt răsfățați și dacă fac figuri sunt speriați de bătrâni.
Fără împrumuturi: nimeni nu cere sau nu face împrumuturi în această perioadă, dacă încercați veți primi doar o mulțime de …deșeuri.
Lenjeria roșie de farmec norocos este inevitabilă pentru a păstra ghinionul departe: se vinde peste tot, în toate piețele, magazinele și supermarketurile chinezești. Pentru persoanele născute în anul porcului, lenjeria roșie a fost o necesitate pentru anul 2019!
Spargerea unui obiect aduce mult ghinion: înseamnă că veți pierde bani în noul an. Când lucrați manual, se acordă multă atenție pe parcursul perioadei festive.

Cele 6 credințe ale zilei de Anul Nou

1. Fără medicamente – A lua medicamente în prima zi a noului an lunar, precum și a pregăti decocturile sau infuziile din medicina tradițională chineză, aduce mult ghinion. Se spune că va fi un an plin de probleme de sănătate pentru victimă.

Medicina tradițională chineză – În unele zone din China, în cursul nopții care anunță începutul noului an, unele recipiente sunt rupte care conțin ingrediente pentru medicamente (ciuperci, ierburi, rădăcini, fructe de pădure pentru perfuzii …), doar pentru a ține departe bolile.

2. Fără curățare – Curățarea în prima zi a anului îndepărtează norocul și bunăstarea. A scoate gunoiul nu este, de asemenea, un bun augur pentru noul an, deoarece simbolizează eliminarea averii de acasă.

3. Fii atent ce mănânci – Absolut pentru a evita terci de orez, un aliment considerat „sărac”, odată dieta de bază a celor mai puțin înstăriți. Din respect pentru zeitățile budiste, nici carnea nu se mănâncă, întrucât, în conformitate cu preceptele budiste, nu trebuie omorât și toate formele de viață trebuie respectate.

Mâncarea de orez – Există o serie întreagă de mâncăruri norocoase pentru a mânca atât în ​​Revelion, cât și în perioada festivă. Pentru a afla mai multe, căutați articole despre mâncarea tradițională din Anul Nou Chinezesc.

4. Nu spălați rufele și nu vă spălați părul – Primele două zile ale noului an lunar nu trebuie să spele rufe, deoarece este ziua de naștere a divinității Apei (水 神, Shuishen).

Dacă vă spălați părul în schimb, vă veți spăla tot norocul și averea. În chineză, de fapt, cuvântul „păr” (发, fa) este identic cu primul cuvânt al expresiei „a se îmbogăți” (发财, facai).

5. Stai departe de ace și obiecte ascuțite – Ace, foarfece, cuțite ascuțite … toate sunt obiecte periculoase: nu este doar probabil să rănească pe cei care le manipulează, dar sunt posibile și arme. Pe scurt, pentru a evita protejarea sănătății și a sănătății bune, nu coaseți și nu tăiați prima zi a anului.

6. Dacă sunteți căsătorit … În prima zi a primei luni din zodiac, femeile căsătorite nu își pot vizita casa părinților, acestea ar aduce mult ghinion rudelor, precum și pierderi economice. Conform tradiției, de fapt, prima zi vizitați familia soțului și doar a doua zi puteți vizita familia soției.

Cadouri și superstiții – Ce să nu dai pentru Anul Nou Chinezesc

Anul nou chinezesc – Nu pot fi folosite foarfecele și alte obiecte ascuțite, fiindcă simbolizează voința de a dori să „taie” și, prin urmare, să întrerupă o relație, fie ea de prietenie, profesională sau sentimentală.

Conform credințelor tradiționale, numărul 4 aduce mult ghinion. De ce 4 și nu 13 sau 17 ca în Occident? Răspunsul este în limba chineză: cifra „4” sună în chineză ca și cuvântul  „moarte”. 4 este întotdeauna nefericit, așa că nu vă mirați dacă al patrulea etaj lipsește în panoul elevatorului sau dacă nu există nicio masă cu numărul 4 în restaurant.

Cuvântul chinezesc pentru „încălțăminte” (鞋, xié) sună exact precum cuvântul pentru un eveniment nefericit sau dăunător (邪, xié). În plus, pantofii sunt obiecte care sunt „călcate” și acest lucru este deja suficient pentru a nu le face un cadou, nu prea apreciat. Așa că evitați să le oferiți prietenilor dvs. chinezi!

Batiste și șervețele (din pânză sau hârtie), în general, sunt date în timpul înmormântării nu numai pentru a jeli decedatul, dar și ca simbol al rămasului bun. Dacă le dai din departe, va fi interpretat ca voința de a-și lua rămas bun pentru totdeauna.

În chineză „umbrelă” se spune „san”, un cuvânt foarte asemănător cu cel care indică verbul „împrăștia” sau cuvinte precum „despărțire, separare” și, prin urmare, simbolizează sfârșitul unei relații.

Ceasurile sunt simbolul prin excelență al timpului care trece: a le oferi unui adult, sau chiar mai rău unei persoane în vârstă, ar însemna „timpul se apropie”. În plus, sintagma „a da un ceas” în chineză sună exact ca „a merge la o înmormântare”!

Perele, fructele aparent inofensive, sunt de fapt evitate în perioada Anului Nou Chinezesc. De asemenea, în acest caz, este din motive de asociere cu cuvântul „a pleca”. Fructele sunt un cadou de bun venit în ajunul Anului Nou, dar nu uitați să nu aduceți pere!

Florile și plantele în ghiveci sunt tipice pentru înmormântări, așa că nu este o idee bună să le oferiți în Revelion.

Albul și negrul sunt culori foarte nefericite în conformitate cu cultura chineză, spre deosebire de roșu, care este protagonista incontestabilă a tuturor sărbătorilor, deoarece sunt culorile tradiționale ale înmormântărilor.

Conform folclorului și superstițiilor populare, oglinzile atrag spiritele (rele), deci nu sunt potrivite ca dar. În plus, se rupe ușor … și ruperea obiectelor de Revelion aduce mult ghinion.

Cum să urezi… An fericit 

Salutările încep întotdeauna cu expresia „Vă doresc” care în chineză se spune 祝 你 … / zhù ni /. Dacă vă orientați către un bătrân sau un superior, dați-l mai bine folosind 祝 您 … / zhù nin /. Cele mai comune dorințe de a continua sentința sunt:

Anul Nou Chinezesc
新年 快乐 (xīn nián kuài lè) An nou fericit!
过年 好 (guò nián hǎo) An nou fericit!
新年 进步 (xīn nián jìn bù) Un an mai bun

Cele mai bune urări pentru un an fericit și prosper – Cea mai comună formulă pentru a dori fericire și prosperitate pentru noul an este 恭喜 发财 (gōng xǐ fā cái), dar există și alte moduri de a spune:

财源广进  (cái yuán guǎng jìn) Această bogăție provine din toate direcțiile
年年 有余 (nián nián yǒu yú) Vă puteți da mai mult în fiecare an decât v-ați putea dori
吉星高照 (jí xīng gāo zhào) Zâmbete și noroc
吉祥如意 (jí xiáng rú yì) Fie ca dorințele tale să devină realitate (noroc și bogăție)
阖家 欢乐 (hé jiā huān lè) Fericirea pentru întreaga familie

Cele mai bune urări pentru un an nou sănătos

龙马 精神 (lóng mǎ jīng shén) Spiritul dragonului și al calului
身体 健康 (shēn tǐ jiàn kāng) Bucură-te de sănătate bună
精灵 活泼 (jīng líng huó pō) Treaz și activ (se spune adesea copiilor)

Cele mai bune urări pentru un an bun la serviciu

生意 兴隆 (shēng yì xīng lóng) Prosperitatea în muncă
万事如意 (wàn shì rú yì) Noroc în toate
工作 顺利 (gōng zuò shùn là) O muncă fără cârlig
事业有成 (shì yè yǒu chéng) Să ai succes la locul de muncă
Have (píng bù qīng yún) Aveți o creștere uriașă (pentru a dori o promoție)
Success (mǎ dao chéng gōng) Acest succes vine curând

Cele mai bune urări pentru studii

学业有成 (xué yè yǒu chéng) Să ai succes în școală
学习 进步 (xué xí jìn bù) Progrese în studii
金榜题名 (jīn bǎng tí míng) Succes în timpul examenelor

Horoscop 2020 – Carieră, sănătate și dragoste în anul șobolanului pentru cei din semnul șobolan

Deși tradiția spune că anul semnului zodiacal al tău este cel mai nefericit, 2020 va fi un an destul de pozitiv pentru șobolan, cel puțin în ceea ce privește cariera.

În ceea ce privește iubirea și sănătatea, de fapt, anul șobolanului va deține câteva surprize urâte pentru tine: încearcă să joci în avans și să te pregătești pentru orice eventualitate.

Luni norocoase în 2020: martie, septembrie, noiembrie.
Luni nefericite 2020: aprilie, iulie, octombrie.
Cariera – Zeița cu ochii mari este de partea ta, 2020 nu va fi cel mai norocos an al tău, dar norocul care te-a copleșit în 2019 va lăsa unele urme. La locul de muncă, lucrurile vor merge destul de bine: vei câștiga respectul și respectul colegilor și vei avea multe oportunități de muncă.

Munca ta grea va fi în sfârșit apreciată și va da roade datorită optimismului tău incurabil. Dar nu dormi pe lauri: satisfacția este rezultatul oboselii!

În acest an, finanțele vor suferi o creștere semnificativă, profită de ea pentru a da deoparte unele economii pentru a face față perioadelor mai grele care ar putea apărea ulterior.

Sănătate – Avertisment!
Întotdeauna ați fost un pic nesănătos, dar anul acesta va trebui să acordați și mai multă atenție fiecărui semn de rău. Mâncați multe fructe și legume, acoperiți-vă bine și luați suplimente și vitamine.

Păstrați-vă în formă mergând la sală după muncă și dormind cel puțin opt ore pe noapte.

Locul de muncă în acest an nu vă va provoca multe griji, însă evitați orice sursă de stres chiar și în sfera privată.

Iubire – Țineți dur – În anul tău, norocul nu îți vine în ajutorul situației emoționale.

Șobolanii implicați și căsătoriți – 2020 vă va reține pentru certuri și dezacorduri, dar dacă vă confruntați cu dificultăți în privința poziției voastre proverbiale, nu va exista consecințe negative asupra relației voastre.

Dacă ești single, anul acesta nu vei avea noroc să găsești un partener. Ține-ți antenele drepte, cu toate acestea, dragostea te poate surprinde în cele mai neașteptate locuri. Între timp, bucurați-vă de aspectele pozitive de a fi singuri: petreceri, conversații ușoare, noi cunoscuți și fără scenă de gelozie!…

Pentru celelalte semne

Șobolanul Alb de Metal 2020

Șobolanul este primul animal al horoscopului chinezesc. Anume el este cel mai respectat din zodiac. Totemul anului are un intelect înalt și intuiție. Șobolanul este un tactician și strateg genial, iată de ce acest animal ascuns și viclean reușește să facă față oricăror probleme.

Este de remarcat că, în conformitate cu calendarul chinezesc, noul an 2020 începe nu pe 1 ianuarie, ci la a doua lună nouă după solstițiul de iarnă. Șobolanul de Metal își va intra în drepturi pe 25 ianuarie 2020 și își va încheia „mandatul” pe 11 februarie 2021.

Elementul anului 2020 este metalul, iar culoarea care îi corespunde – albă. Metalul este un material dur, care simbolizează perseverență, combativitate, forță, fermitate, hotărâre. Unui astfel de șobolan îi este caracteristică lupta pentru dreptate și un caracter dur.

Culoarea albă simbolizează puritatea, înțelepciunea, sinceritatea, intențiile nobile și perfecțiunea.

Semnul zodiacal îi va ajuta pe cei care vor încerca să-și atingă țintele prin mijloace oneste, păstrează mediul ambiant și are o atitudine respectuoasă față de oameni. Cei care vor încerca să-și realizeze obiectivele prin metode necinstite, vor fi loviți de eșecuri și de dezamăgiri.

Cum va fi anul 2020 al Șobolanului de Metal

Horoscopul chinezesc ne asigură că îmbinarea anului Șobolanului cu metalul va aduce noroc persoanelor ambițioase.

Cei care își propun să se îmbogățească și să crească pe scara ierarhică, Șobolanul le va ajuta să obțină rezultatul dorit cu condiția ca această persoană să se dedice plenar acestui scop.

În plus, Șobolanul ajută oamenii să fie vizionari, iar metalul – să fie mai răbdători.

Șobolanul are o memorie bună, capabilă să rețină cele mai mici detalii și să extragă când este necesar din profunzimile conștiinței informațiile utile. El este întotdeauna plin de energie, poate îmbina mai multe activități simultan și cere altora executări prompte.

Șobolanul nu poate fi contrazis și nici nu încercați să-i schimbați părerea. Șobolanul își apără punctul de vedere și acest lucru îl poate determina periodic spre un egoism. Anume din acest motiv în noul an trebuie să luptăm cu acest defect și în ciuda acestei tendințe distructive să ajutăm persoanele din jur.

Odată ce Șobolanul este un simbol al dragostei și atenției, noile relații din 2020 trebuie să fie construite în baza unei încrederi reciproce. În afară de aceasta, această zodie nu suportă situații în care oamenii ascund ceva unul de altul.

Calea onestității va deveni o prioritate, iar noua dragoste va fi una fericită și durabilă. Însă, odată ce elementul metalului îi face pe cei din jur mult mai reci și mai puțin comunicabili, stabilirea unor noi cunoștințe va decurge foarte lent.

În ceea ce privește starea sănătății, în această privință anul 2020 ne va bucura. Experții recomandă să fim mult mai activi, să facem sport, să ieșim din zona de confort. Astfel ne vom îmbunătăți dispoziția și starea sănătății.

Anul 2020 al Șobolanului de Metal – un an bisect

Noul an 2020 va fi unul bisect, adică în calendar va apărea a 366-a zi (29 februarie). Anul bisect nu este o sentință, ci o excepție de la regulă! Să renunțăm la ideile că acesta ar aduce mai multe nenorociri, catastrofe și un dezechilibru al vieții. Totul va fi exact invers.

Odată ce anul 2020 va fi unul al Șobolanului de Metal, astrologii au declarat deja că metalul reprezintă o armură care ne va ajuta să ne protejăm de toate pericolele.

În același timp, trebuie să înțelegem că într-un an bisect se pot întâmpla evenimente neașteptate, la care nimeni nu se așteaptă.

Probabil, nu vom putea evita intrigi și conspirații, însă acest lucru nu presupune că trebuie să așteptăm pasivi în fața unor „uragane” fatale. Dimpotrivă, în astfel de ani trebuie să fim activi în toate aspectele vieții și să construim planuri prin care să reușim să extragem cașcavalul din capcană.

Astrologii afirmă că anul 2020 va deveni cea mai benefică perioadă pentru încheierea unor căsătorii, nașteri de copii, iar blana albă a șoricelului „va eclipsa” cu puritatea ei toate îndoielile și eșecurile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.