Cuplul care a câștigat jackpot-ul Euromillions de 101 milioane de lire sterline a fost jefuit de o bandă de tâlhari


Cuplul care a câștigat jackpot-ul Euromillions de 101 milioane de lire sterline a fost jefuit de o bandă de tâlhari.

Un cuplu care a câștigat jackpotul EuroMillions a fost legat fedeleș și bătut în timpul unui jaf în casa lor de lux.

David și Angela Dawes, originari din Wisbech, Cambridgeshire, au devenit al șaptelea câștigător al Marii Britanii, primind 101 milioane de lire sterline, în 2011.

Ei au investit inițial 4,5 milioane de lire sterline într-un apartament din Fulham, în vestul Londrei, la doar zece minute de stadionul Stamford Bridge al Chelsea, pentru microbistul David Dawes, în vârstă de 56 de ani.

Dar, la șase ani de la victorie, Dawes a schimbat Londra pentru viața la țară, în East Sussex, stabilindu-se în fosta casă de 4 milioane de lire a lui Tom Jones, unde vedeta a locuit cu Engelbert Humperdinck în anii ’60.

Cuplul a devenit ținta unui jaf în aprilie trecut, când o bandă a vizat casa lor, l-a lovit în față pe David Dawes și a legat-o cu benzi adezive pe Angela Dawes, în vârstă de 52 de ani.

Hoții au ieșit cu o ”pradă” în valoare de aproximativ 20.000 de lire sterline în bani și bijuterii și un Range Rover – care a fost găsit ars în apropiere, relatează The Sun.

Detaliile atacului au fost dezvăluite prin vizionarea filmelor de la șapte coloane CCTV care au fost amplasate în zonă..


CITEȘTE ȘI O româncă este acuzată în cazul jafului de 50 de milioane de lire sterline, în casa Tamarei Ecclestone, ea purta cercei cu diamante de 300.000 de lire sterline atunci când a fost reținută


Planurile prezentate consiliului raional Rother au detaliat măsurile de securitate de înaltă tehnologie recent instalate, inclusiv camere termice și boxe pentru a furniza alerte pentru intruși.

Trei bărbați au fost arestați în urma furtului, dar au fost eliberați fără acuzație. Poliția a spus că a fost închis cazul din lipsă de probe.


În 2017, cuplul a fost forțat să se prezinte în instanță, când fiul lui Dawes, un veteran din Afganistan, Michael Dawes, 32 de ani, a declarat că tatăl său nu prea este „generos”.


CITEȘTE ȘI Jaf de jumătate de milion de euro la Paris, în casa nepotul ultimului rege al Italiei


Un judecător a decis la Curtea din Londra că tatăl milionar nu a avut nevoie să continue ajutorarea fiului său, care a ars deja 1,6 milioane de lire sterline în doar doi ani și s-ar fi întors acum pentru alți bani.

Judecătorul a spus: „Nu exista nicio bază pe care o ființă umană rațională sau normală să poată concluziona că se poate întoarce oricând să ceară și mai mulți bani, ori de câte ori dorește.”

David și Angela, care au donat o treime din câștigul lor pentru cauze caritabile, a refuzat să comenteze.