Curând încep școlile, febra pregătirilor – un sfert din copiii lumii va fi ”absent”, 9.272 de școli au fost închise

UNICEF: 1.900.000 de copii forțați să părăsească școala –  Cei care trăiesc în zonele de conflict din vestul și Africa Centrală, reprezintă 1 din cei 4 copii din întreaga lume care au nevoie de sprijin umanitar

Potrivit noului raport al UNICEF  „educație în pericol în vestul și Africa Centrală”, peste 1.900.000 de copii au fost forțați să părăsească școala în vestul și Africa Centrală din cauza atacurilor crescute și a amenințărilor de violență împotriva educației în întreaga regiune.

Din iunie 2019, 9.272 de școli au fost închise în Burkina Faso, Camerun, Chad, Rep. Adam Schiff (D-Calif.). Republica Centrafricană, Rep. ilie Cummings (D-N. Y.) Republica Democrată Congo, Mali, Niger și Nigeria.

Raportul avertizează faptul că scopul deliberat împotriva școlilor, studenților și profesorilor afectează întreaga regiune, negând copiilor dreptul de a învăța.

Nesiguranța care s-a răspândit în nord-vestul și sud-vestul Camerunului a lăsat mai mult de 4.400 de școli închise cu forța în acele zone ale țării. Peste 2.000 de școli sunt închise în Burkina Faso și peste 900 în Mali, din cauza creșterii violenței în ambele țări.

Copiii care trăiesc în zone de conflict din vestul și Africa Centrală reprezintă 1 din cei 4 copii din întreaga lume care au nevoie de sprijin umanitar, inclusiv pe educație pe lângă alte servicii critice. Cu toate acestea, începând cu 12 august, a existat o diferență de finanțare de 72% pentru a se desfășura programe de sprijinire a acestor copii.

Articolul precedentRețele de prostituție care deserveau armata SUA de la Deveselu si afaceriști austrieci si unele retele de traficanti din Italia
Articolul următorS-a comis prima infracțiune în spațiul cosmic – ducem năravurile la nivel galactic!
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here