Curățarea cuptorului cu microunde simplu și ușor

Curățarea cuptorului cu microunde poate să nu mai fie o sarcină grea pentru gospodine. Și cu cât lași mai mult timp să treacă, cu atât mai dificil este de curățat, deoarece mâncarea veche se întărește și devine un chin să scapi de ea.

Curățarea cuptorului cu microunde poate să nu mai fie o sarcină grea pentru gospodine.
Și cu cât lași mai mult timp să treacă, cu atât mai dificil este de curățat, deoarece mâncarea veche se întărește și devine un chin să scapi de ea.

Ai nevoie de:
-un vas pe care să îl poți folosi în cuptorul cu microunde;
-o scobitoare;
-oțet;
-apă;
-un burete.

Instrucțiuni:
Amestecă în vas părți egale de apă și oțet, scrie tasta.ro. Este suficient să folosești jumătate de ceașcă din fiecare, dar, dacă ai un cuptor cu microunde deosebit de murdar, poți dubla cantitățile.

Pune o scobitoare sau un alt obiect mic de lemn în soluția de apă cu oțet. Mulți sar peste acest pas, dar nu este recomandat, pentru că este o măsură de a preveni riscul unei explozii. Pentru a nu sta cu griji, cel mai bine este să urmezi cu sfințenie acest pas. Vei observa că pe scobitoare se vor forma bule de aer care vor permite soluției să fiarbă fără să explodeze. Pe suprafețele foarte netede ale obiectelor nu se formează bule, iar vasul ar putea exploda dacă este mișcat brusc. Cum majoritatea vaselor și castroanelor nu sunt perfect drepte, de multe ori nici nu mai este necesar să urmezi acest pas.

În funcție de cât de murdar este cuptorul tău cu microunde, lasă vasul să se încălzească pentru 5-10 minute. După aceea, mai lasă-l încă un minut sau două în cuptorul stins, pentru a elibera și mai mulți aburi.

Pune-ți mânuși de bucătărie, apoi scoate vasul din cuptorul cu microunde. Atenție! Va fi foarte fierbinte! După aceea, ia un burete și înmoaie-l în amestecul de apă cu oțet și șterge cu el pereții cuptorului cu microunde. Dacă nu a fost foarte murdar, nici nu va fi nevoie să folosești buretele, pentru că aburii degajați de fierberea apei cu oțet au înmuiat resturile alimentare și le vei putea îndepărta cu ușurință cu o lavetă sau un șervețel de hârtie.
(rtv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.