Cutremur puternic s-a produs la ora 3:19 la nord de Catania

Potrivit Institutului National de Geofizica si Vulcanologie (INGV), hipocentrul cutremurului a fost la doar 1 km adâncime iar epicentrul său în apropiere de orașele Trecastagni și Viagrande.

Oamenii au ieșit pe străzi, în special familiile cu copii mici, în satele din apropierea epicentrului cutremurului.

Unele case nelocuite și vechi au suferit daune în Zafaferana Etnea, în timp ce în mai multe case a scăzut mobilierul, rafturi și obiecte de pe pereți. Cutremurul a fost ușor resimțit și în Taormina, în zona Syracuse și în zona Ragusa.

De la miezul nopții, au fost cel puțin șapte cutremure (luând în considerare doar cele cu o magnitudine egală sau mai mare de două grade, înregistrate pe Etna, inclusiv unul de magnitudine 3.3, cu epicentrul la 4 km nord de Aci Sant’Antonio.

Zece este numărul răniților, în stare nu foarte gravă. Un om de 80 ani a fost extras de salvatori din molozul casei al cărei pereți au cedat, unde cutremurul l-a surprins în somn: Același lucru pentru un locuitor din Pisano.

În Pennisi au fost unele daune la biserica orașului, dar fără a afecta oamenii. În timp ce în Zafferana un azil pentru bătrâni a fost evacuat: structura are unele crăpături și locatarii refuză să reintre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.