Dacă intri în PANICĂ, nu te ocolește celebrul virus… – Iată ce trebuie făcut:

Dr. Lidia Rota Vender colaborează de ani buni ca voluntar al organizației noastre non-profit, Hematolog și președinte al Asociației ALT pentru lupta împotriva trombozei și a bolilor cardiovasculare: ea explică ce este Coronavirus și cum să ne comportăm:

Virusul acesta nu-l oprește panica, ci doar inteligența. 

De la un tânăr cercetător care a fost transferat de la Shenzhen la Wuhan, pentru a colabora cu grupul de lucru care combate epidemia de coronavirus, primim și transmitem cu bucurie tuturor acestor informații clare, simple și accesibile tuturor, care descriu exact despre ce este vorba. Virusul, cum se transferă de la o persoană la alta și cum poate fi neutralizat în viața de zi cu zi.

Infecția cu virusul Corona nu provoacă o răceală cu nas care picură sau o tuse cataroasă, ci o tuse uscată și seacă: acesta este cel mai ușor lucru de știut.

Virusul nu rezistă la căldură și moare dacă este expus la temperaturi de 26-27 grade: prin urmare, consumă adesea băuturi calde precum ceai, ceai din plante și supe în timpul zilei sau pur și simplu apă caldă: lichidele calde neutralizează virusul și nu este dificil să le bei. Evită să bei apă cu gheață sau să mănânci cuburi de gheață sau zăpadă pentru cei din munți (în special copiii)! Pentru cei care o pot face, expuneți-vă la soare!

1. Coroana virusului este destul de mare (diametrul aproximativ 400-500 nanometri), prin urmare, orice tip de mască îl poate opri: în viața normală, nu sunt necesare măști speciale. Pe de altă parte, situația este diferită pentru medicii și profesioniștii din domeniul sănătății care sunt expuși la încărcături grele de virus și trebuie să folosească echipamente speciale.

Dacă o persoană infectată strănută în fața ta, la trei metri distanță, va arunca virusul pe pământ și îl va împiedica să aterizeze pe tine.

2. Când virusul este găsit pe suprafețele metalice, acesta supraviețuiește aproximativ 12 ore. Așadar, când atingi suprafețe metalice precum mânere, uși, aparate, suporturi pe tramvaie etc., spală-te bine pe mâini și dezinfectează-le cu atenție.

3. Virusul poate trăi cuibărit în haine și țesături timp de aproximativ 6/12 ore: detergenții normali îl pot ucide. Pentru hainele care nu pot fi spălate în fiecare zi, dacă le poți expune la soare, virusul va muri.

Cum se manifestă:

1. Virusul se instalează mai întâi în gât, provocând inflamații și senzație de gât uscat: acest simptom poate dura 3/4 zile.

2. virusul călătorește prin umiditatea prezentă pe căile respiratorii, coboară în trahee și se instalează în plămân, provocând pneumonie. Acest pas durează aproximativ 5/6 zile.

3. Pneumonia apare cu febră mare și cu dificultăți de respirație. Dar este posibil să aveți senzația de înec. În acest caz, contactați imediat medicul.

Cum îl poți evita:

1. Transmiterea virusului se produce mai ales prin contact direct, atingerea țesuturilor sau a materialelor pe care este prezent virusul: spălarea mâinilor este esențială.

Virusul supraviețuiește doar pe mâinile tale timp de aproximativ zece minute, dar în zece minute se pot întâmpla multe lucruri: freci ochii sau atingi nasul, de exemplu, și-i permiți virusului să intre în gât …

Deci, pentru binele tău și pentru binele altora, spală-te foarte des pe mâini și folosește dezinfectant.

2. Poți face gargară cu o soluție dezinfectantă care elimină sau minimizează cantitatea de virus care v-ar putea intra în gât: în acest sens, îi elimini înainte de a coborî în trahee și apoi în plămâni.

3. dezinfectează tastatura și mouse-ul PC!

Cu toții trebuie să avem mai multă grijă de noi înșine, de dragul nostru și de dragul altora…

(Sursa: primit privat pe whatsapp indirect de la redacția ALT / Asociația pentru combaterea trombozei și a bolilor cardiovasculare Onlus – Milano)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.