Masaru Emoto (22 iulie 1943 – 17octombrie 2014), a fost un autor, cercetător, fotograf şi întreprinzător japonez care a susţinut că în mod sigur conştiinţa umană are efect asupra structurii moleculare a apei. În urmă cercetărilor, Masaro spune că apa ar putea reacţiona la gînduri şi cuvinte pozitive şi că apa poluată ar putea fi curăţată prin rugăciune şi vizualizare pozitivă. Emoto a publicat mai multe volume de-a lungul vieţii, care conţin fotografii cu cristalele de gheaţă şi alte experimentele legate de apă.
Masaru Emoto a susţinut o conferinţă şi în România. Ilustrînd prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: „Apa are puterea magică de a da naştere tuturor lucrurilor şi de a păstra informaţia. În stadiul de faţă, suntem aproape în totalitate apă, după naştere suntem peste 80 la sută apă, apoi suntem 70 la sută apă, pentru ca, după vârstă de 60 de ani, să devenim apă tot mai puţin. Ce se întîmplă când suntem doar 50 la sută apă? Ne ridicăm la ceruri (murim).
De ce nu putem trăi fără apă?
Pentru că „ea transformă energia şi informaţia”. Experimentele lui Emoto demonstrează faptul că apa ascultă rugăciunile noastre, modificându–şi structura. „Eu sunt budhist, nu am crezut niciodată în rugăciune, pînă când am făcut aceste experimente care mi-au schimbat viaţa”, a mai spus Masaru Emoto la conferinţa susţinută în România. Dar, aceleaşi experimente demonstrează că apa ascultă şi muzică, aşa cum reproduce structura emoţională a cuvintelor, precum şi formă şi structura emoţională a imaginilor.
Emoto a prezentat un eşantion de apă care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum şi Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi. „Când apa din corpul nostru ascultă o muzică frumoasă, se schimbă corpul nostru. Muzica este o formă de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umană. Va veni o vreme în care vom cumpăra de la farmacie muzică vindecătoare”, a mai spus Emoto. Aşadar, trebuie să bem mai multă apă, trebuie să vedem imagini cît mai plăcute în jurul nostru, să ascultăm muzică vindecătoare şi să auzim – atît de la propria noastră conştiinţa, cît şi de la cei din jur – cît mai multe cuvinte vindecătoare.
Trebuie să reţinem că aceleaşi extraordinare experimente au arătat că apa reproduce formele emoţionale ale alimentelor pe care le mîncăm.
Ce se întîmplă în corp când bem sau nu bem apă?
Independent de Masaru Emoto, un medic indian, F. Batmanghelidj, autorul cărţii „Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete”, a observat că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau.
Mulţi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea că sunt cauzate de stresul din închisoare. A început să-i trateze pe aceştia cu diferite feluri de apă: apă sărată, apă dulce, apă amară şi surpriză colosală era că, în 90 la sută din cazuri, spasmele stomacului dispăreau. Medicul a constatat că nu toate simptomele erau cauzate de stresul din închisoare, dimpotrivă; 90 la sută din ele erau cauzate de deshidratare. Observînd faptul că apa avea aceste efecte, el şi-a spus că nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Când a fost eliberat, el a înfiinţat o clinică şi a efectuat nenumărate studii, vindecând şi mulţi bolnavi. „Ce se întîmplă în corp când bem apă?”.
Biochimistul şi medicul Ralph Vornehm a prezentat componenta de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începînd cu celulele, sângele, neurotransmițătorii şi terminînd cu organele mai mari. Creierul are în componentă sa 90 la sută apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare (dacă ne gîndim şi la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmițătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – conţin tot 90 la sută apă. Este de înţeles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmițătorii deshidratați nu mai transmit corect mesajul „mi-e sete”, aşa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe..
Ralph Vornehm a spus că „celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii”. Când apa din corp este murdară, ce se întîmplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afară ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare.
Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este această pelicula? Surpriză. Este colesterol. Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au arătat că, în 90 la sută din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90 la sută din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.
Studiile făcute pe celulele canceroase au arătat că acestea nu mai comunica între ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arată că celulele deshidratate se află într-un fel de sfera întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer. Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că această efectuează schimbul la nivel celular; apă merge în celulă şi în afară ei cu ajutorul sării. Această înseamnă că a bea apă şi a avea săruri naturale în organism este vital pentru sănătatea celulară.
Pentru a se hidrata, sângele trage apă din organele vitale.
Ce se întîmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă înainte de masă (o cană, cu o jumătate de ora înainte de masă)? Nu trebuie să bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80 la sută din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă.. Altfel, sângele se îngroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata trage apă din organele vitale. Remarcăm, aşadar, că în organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă „luptă” pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce face ca, în ultima instanţă, să conducă spre viaţă întregului organism.
Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât – iată – vedem de ce este atît de important să bem apă cu o jumătate de ora înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apă din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămîne sănătos.
”Sunt oameni care tuşesc, îi apasă inima sau au colici după masă. Acele organe care ne dor după ce mîncăm sesizează că nu au destulă apă„, spune Ralph Vornehm.
Cercetările efectuate arată că 90 la sută din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au mişcări greoaie sau cei „cu faţă împietrită” au o proastă funcţionare a nervilor, cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul cartilagiilor, componentă apei este de 90 la sută. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeaşi măsură şi multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare.
Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un şoc? Luăm calmantul cu apă şi ni se da apă când suntem în stare de şoc. De fapt, când iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apă, nu calmantul. 90 la sută din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: „Te rog, am nevoie de apă!”. Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, însă, că durerile sunt mai mult decât o rugăminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie să fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: „Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!”. Sursă foto: shardy.net