De ce unii copii MUȘCĂ… fie obiecte, pe alți copii sau personalul creșelor

Copiii mușcă pe alți copii și chiar personalul de la creșă, pentru că părinții lor nu au suficient timp pentru a-i ajuta să-și manifeste sentimentele…

Copiii și tinerii care petrec prea mult timp în fața ecranelor pc, tablet, smartphone, pot avea dificultăți în comunicarea și exprimarea emoțiilor.

În consecință, aceștia devin frustrați și mușcă alți copii sau personalul creșelor și grădiniților, spun specialiștii.

Avertismentul a apărut atunci când un sondaj efectuat asupra proprietarilor, managerilor și lucrătorilor creșelor a constatat că 27% dintre aceștia au declarat că se confruntă cu o creștere a numărului de copii care mușcă, în ultimii cinci ani de activitate.

Și 62% din 1.000 de persoane intervievate au spus că se ocupă adesea mai mult de copiii care mușcă în creșele lor.

Sue Learner, autoarea sondajului, pe daynurseries.co.uk a declarat pentru DailyMail că rezultatele sunt „extrem de îngrijorătoare”. Ea a spus că micuții tind să muște atunci când nu au limbajul pentru a-și exprima emoțiile.

„Rezultatele noastre sunt în conformitate cu alte studii care au constatat o creștere a numărului de copii preșcolari cu abilități lingvistice slabe”

Viața de familie este atât de aglomerată și este esențial ca părinții să își facă timp să stea și să discute cu copiii și să citească cărți pentru ei, pentru a  le dezvolta abilitățile lingvistice bune, la o vârstă fragedă. În caz contrar, creșele trebuie să recupereze jocul.

Learner a subliniat un studiu recent realizat de Booktrust, care a constatat că unii părinți folosesc tehnologii precum Alexa Amazon, aplicații și mesagerie video pentru a le oferi copiilor lor o poveste de noapte bună.

„Citirea cărților pentru copiii și petrecerea timpului vorbind cu aceștia le crește siguranța și curiozitatea, precum și limbajul și stima de sine”, a spus ea.

„Nu este de mirare că există o creștere a copiilor care mușcă la grădiniță din cauza faptului că se enervează și sunt frustrați de incapacitatea de a comunica, poate fi totodată și un strigăt al lor de a câștiga atenție.”

Stella Ziolkowski, directorul la Asociația Națională a Creșelor a spus că mușcatul face parte din dezvoltarea copiilor.

Ea a fost de acord că este o modalitate de exprimare pentru cei care nu pot vorbi, pentru a „exprima sentimente dificile, cum ar fi furia, frustrarea sau frica”.

Dar a adăugat că sugarii și copiii mici pot, de asemenea, mușca pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de dinți, în timp ce unii copii pot imita pe alții, o fac pentru a atrage atenția sau pentru a acționa ca o autoapărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.