De profesie ”bunic” – Îndemnizație pentru îngrijirea nepoților

O veste bună și decizie foarte justă: Bunicii care vor sta acasă cu nepoții ar putea primi o indemnizație de 650 de lei

Părinții care vor să revină la serviciu mai repede din concediul de creștere a copilului și se tem că nu vor avea cu cine să îl lase pe cel mic, au motive de bucurie. Un proiect de lege aflat în Parlament prevede oferirea unui stimulent financiar de 650 de lei, pentru unul dintre bunicii care va sta acasă cu cel mic. Măsura ar putea fi adoptată de anul viitor, iar psihologii spun că există numai beneficii. Potrivit stirile.tvr.ro

Pentru părinții care nu iau în calcul varianta unei creșe sau a unei bone și vor să se întoarcă la serviciu înainte să se încheie concediul de creștere a copilului un stimulent financiar acordat bunicilor vine la momentul potrivit.

Proiectul prevede acordarea unui stimulent de inserție de 650 de lei pentru bunicul care va sta acasă cu cel mic, până la doi ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap.

În paralel, părintele care se întoarce la serviciu mai devreme de finalizarea concediului își păstrează stimulentul de inserție acordat deja prin lege.

Nu toată lumea agreează însă această propunere. Psihologii spun că beneficiile unei astfel de măsuri sunt mari pentru toți membrii familiei.

Dacă proiectul va fi adoptat, ar urma să intre în vigoare de anul viitor, iar fondurile provin din bugetul Ministerului Muncii.

Anul trecut doar 34 la sută din părinții aflați în concediul de creștere a copilului s-au întors mai repede la serviciu și au beneficiat de stimulentul de inserție. Adică 90 de mii de persoane din totalul de 174 de mii.

Să sperăm că nu este doar o promisiune …electorală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.