Decretul cu toate măsurile impuse în Italia pentru stăvilirea epidemiei coronavirus

Școlile închise până pe 15 martie în toată Italia, se studiază și se lucrează la distanță, dacă este posibil, igienă extraordinară în transportul public, fără adunări, la un metru distanță de oameni; iată indicațiile pentru reținerea epidemiei de coronavirus emisă cu decretul noului prim-ministru:

– congrese, întâlniri, întâlniri și evenimente sociale în care personalul medical sau personalul responsabil cu serviciile publice esențiale, sunt suspendate

– demonstrații, evenimente și spectacole sunt suspendate (inclusiv cinema și teatru) care nu permit respectarea distanței de siguranță a unui metru.

– evenimente sportive de orice fel și orice disciplină suspendate; în afara zonelor roșii permise numai fără public (în primul rând, campionatul Serie A, continuă, dar fără public)

– sporturile de bază și activitățile fizice în săli de sport, piscine și centre sportive sunt permise numai dacă distanța de siguranță de cel puțin un metru poate fi respectată.

– toate activitățile școlare de toate tipurile și nivelurile, inclusiv universitate și toate serviciile pentru copii sunt suspendate până pe 15 martie (notă: activitățile de predare sunt suspendate în afara zonelor roșii, dar instituțiile sunt în prezent deschise)

– managerii de școli și universități trebuie să activeze metode de predare la distanță, de asemenea, cu privire la nevoile elevilor cu dizabilități – cursurile postuniversitare pentru exercitarea profesiilor de sănătate sunt excluse din oprire.

– suspendarea călătoriilor educaționale, schimburile și înfrățirile.

– absențele acumulate de studenți nu sunt contabilizate în vederea admiterii la examene.

– Îngrijitorii pacienților nu pot sta în sălile de așteptare medicale.

– accesul vizitatorilor la locuri de spitalizare și ospitalitate pentru pacienții în vârstă și pe termen lung este reglementat de conducerea de sănătate a unității.

– decretul invită la aplicarea muncii agile pentru fiecare relație de muncă „chiar și în absența acordurilor individuale” impuse de lege.

– personalul sanitar trebuie să respecte măsurile furnizate de OMS și de Ministerul Sănătății.

– persoanelor în vârstă și imuno-deficitare li se recomandă să nu iasă din locuință și, în orice caz, să evite locurile aglomerate.

– municipalitățile li se recomandă să promoveze activități recreative de înlocuire desfășurate în aer liber sau acasă.

– în administrațiile publice și în zonele sanitare trebuie să fie disponibile soluții dezinfectante pentru igiena mâinilor.

– transportul public trebuie să aplice măsuri de salubritate extraordinare.

– dacă în cele două săptămâni anterioare decretului a intrat în Italia dintr-o zonă de risc, trebuie să comunice faptul companiei de sănătate competentă.

Următoarele sunt măsurile destinate lucrătorilor din sănătate și igienă: măsurile decretului sunt valabile timp de o lună, până la 3 aprilie, dacă nu se specifică altfel (sau pentru închiderea școlilor și universităților, deocamdată programate doar până pe 15 martie).

În sfârșit, sunt menționate măsurile de igienă care s-au repetat până acum:

– spălați-vă des mâinile

– evitați contactul cu persoanele cu afecțiuni respiratorii acute

– evitați îmbrățișările și strângerile de mână

– mențineți o distanță interpersonală de cel puțin un metru

– strănutați sau tușiți într-o batistă de unică folosință.

– evitați utilizarea promiscuă a paharelor, a sticlelor și recipientelor.

– nu atinge ochii, nasul și gura cu mâinile.

– acoperiți-vă nasul și gura când strănutați sau tușiți.

– nu luați medicamente antivirale și antibiotice decât dacă este prescris de medicul dumneavoastră de familie.

– curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de alcool sau clor.

– folosiți masca numai dacă bănuiți că sunteți bolnav sau dacă ajutați un pacient.

Iată decretul lege poate fi descărcat în format PDF decreto legge anti epidemia Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.