Demontarea unui FAKE NEWS privind binefacerile fumatului la aceste vremuri

Am putea spune că orice otravă ne poate apăra astăzi, firește, ucigându-ne înaintea molimei!

„Fumatul dăunează plămânilor și altor părți ale corpului și te face mai vulnerabil.”

Acesta este mesajul conținut într-o postare publicată pe Social Media de Organizația Mondială a Sănătății pentru a șterge orice îndoială după publicarea unui controversat studiu francez, aflat încă în faza preliminară, care …ar demonstra modul în care nicotina ar putea avea un efect protector…

Controversata cercetare franceză: Ipoteza privind pretinsele proprietăți „protectoare” ale nicotinei, făcută cunoscută de ziarul Le Monde, a urmat un studiu realizat de o echipă de experți din spitalul parizian La Pitié Salpetrière.

Potrivit datelor preliminare din cercetările rezultate din observația clinică din spitalul parizian, rata fumătorilor dintre pacienții infectați dintr-un eșantion de 350 de pacienți cu o vârstă medie de 65 de ani ar fi foarte scăzută, aproximativ 5% din total.

Ipoteza profesorul Jean-Pierre Changeux, de la Institutul Pasteur și de la College de France, a precizat:

„Ipoteza este că nicotina, fixându-se pe receptorul celular folosit de virus, împiedică intrarea sa în celule. În centrul ipotezei „protectoare” a nicotinei ar fi „receptorul nicotinic al acetilclolinei”, care are un rol central în propagarea virusului. Ar explica varietatea simptomelor, în special pierderea simțului mirosului și a unor tulburări neurologice, până la cazurile de oprire respiratorie bruscă care pot avea loc în jurul celei de-a opta zi.”

„Nu trebuie să conchidem că există un efect protector”  – Epidemiologul Florence Tubach a dorit să se clarifice cu o notă importantă:

„Pe baza acestor rezultate, oricât de puternice ar fi acestea, nu trebuie să conchidem că există un efect protector al fumului de tutun, care conține mulți agenți toxici.

Numai nicotina sau alte modulatoare ale receptorilor de nicotină ar putea avea un efect protector, iar eu sunt condiționat, deoarece munca noastră rămâne să fie atent verificată.”

OMS: „Fumatul nu protejează împotriva virușilor”OMS a șters în sfârșit domeniul tuturor îndoielilor. „Fumatul dăunează plămânilor și altor părți ale corpului și te face mai vulnerabil. Este momentul potrivit să renunți la fumat pentru a-ți proteja sănătatea.

Industria tutunului creează controverse și confuzie cu privire la utilizarea de produse din nicotină și produse din tutun pentru a te proteja de infecție.

Experții în sănătate au avertizat că fumătorii sunt susceptibili să sufere de afecțiuni mai grave și că acestea ar putea duce la moarte prematură. Nimic NOU.


Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.