Denisa Mailat – medalia de bronz în finală la măciuci

Denisa Mailat a obţinut, astăzi, medalia de bronz în finală la măciuci, iar la panglică s-a clasat pe locul 5, la etapa de Cupă Mondială World Challenge Cup, de la BT Arena din Cluj-Napoca, potrivit hotnews.ro.

Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică a României în acest sport: ”Este minunat, m-a podidit plânsul”.

Denisa Mailat a fost notată cu 21.600 puncte, cu care a obţinut medalia de bronz, iar în finala de la panglică, cu nota 19.450, s-a clasat pe locul 5.

Ultima medalie obţinută de România la acest nivel în probă individuală a fost acum aproape 30 de ani, când protagonista a fost Irina Deleanu, în prezent preşedinte al FR Gimnastică Ritmică.

Anterior, la World Challenge Cup, Denisa Mailat a ocupat locul 7 la individual-compus, finală câştigată de sportiva din Israel Linoy Ashram, care a fost urmată pe podium de rusoaica Ekaterina Selezneva şi de Nicol Zelikman, tot din Israel.

La ansamblu cu cinci mingi s-a impus Ucraina, iar proba cu cercuri şi măciuci va încheia competiţia de la Cluj-Napoca.

Finalele pe obiecte au fost câştigate de Linoy Ashram (Israel, cerc şi panglică), Ekaterina Selezneva (Rusia, minge), Vlada Nikolcenko (Ucraina, măciuci).

Prima competiţie internaţională de anvergură la gimnastică ritmică din România, World Challenge Cup, a reunit în ultimele trei zile, la BT Arena, peste 70 de gimnaste. România a fost reprezentată de Denisa Mailat şi Andreea Verdeş

Gimnastica românească își menține performanțele în ciuda fondurilor mici atrase de acest sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.