DESCOPERIRE MACABRĂ LA ROMA: Cadavrul unui român

Un miros neplăcut venind dintr-o fermă abandonată în Via del Cerquete, în Colle degli Abeti. Aceasta este alerta lansată în jurul orei 16:30 astăzi, 21 august, de un rezident care a trecut prin zona verde a suburbiilor estice ale capitalei. Odată ajuns în fața locului, ofițerii secției San Basilio a comisariatului de poliție, au făcut descoperirea hidoasă a cadavrului unui om într-o stare avansată de descompunere.

Zona delimitata de agenții de la Ponte di Nona Casilino, de asemenea, a fost cercetată și de specialiștii de la echipa științifică de poliție, în căutarea de elemente utile reconstituirii faptelor. Conform anchetei, trupul fără viață ar fi al unei persoane fără adăpost, un cetățean român de 55 de ani care a folosit clădirea ca locuință improvizată. Nu s-ar fi găsit semne evidente de violență asupra cadavrului.

La fața locului, procurorul și medicul legist, corpul omului a fost pus la dispoziția Autorității Judiciare. În momentul de față, anchetatorii nu exclud ipoteza investigativă, de la moartea naturală la cea violentă, chiar dacă prima ipoteză rămâne în prezent cea mai probabilă.

Zona abandonată în degradare – Aceeași zonă a ajuns în prim plan în cronicile ziariștilor orașului, ca urmare a numeroaselor denunțuri făcute de locuitorii din Planul Zonei B4 din Castelverde. În special în via Traglia, spre via Maica Tereza Napoli și Via delle Cerquete, unde, de-a lungul anilor, au fost raportate mirosuri urâte cauzate de prezența gropilor de gunoi ilegale, barăci și deșeuri fără discernământ aruncate de locuitorii zonei. Sursa articol și foto: romatoday