Descoperire: sângele de lamă conține anticorpi pentru a combate coronavirusul

cercetare vaccin
sanse ptr vaccin covid

Speranțele ar putea depinde de lamă pentru realizarea vaccinului împotriva Covid: Oamenii de știință belgieni descoperă că sângele de lamă conține anticorpi pentru a combate coronavirusul

Speranțele pentru un vaccin contra coronavirusului pot depinde acum de sângele lama, după ce oamenii de știință au descoperit că anticorpii găsiți în interiorul acesteia ar putea ajuta la neutralizarea virusului.

Cercetătorii de la Institutul Vlaams pentru Biotehnologie din Gand au raportat că moleculele din sângele camelidelor „pot servi ca terapii utile în timpul epidemiilor de coronavirus”.

„Fezabilitatea utilizării [anticorpilor pe lamă] … merită investigații suplimentare”, a adăugat un raport al Sunday Times.

Acești anticorpi, care au fost folosiți pentru prima dată în cercetarea HIV, s-au dovedit în trecut eficienți împotriva unui virus, cum ar fi sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS).

Proprietățile extraordinare ale anticorpilor găsiți în sângele camelidelor – cămile, lama și alpaca – au fost descoperite pentru prima dată de o universitate din Bruxelles în 1989.

Dimensiunile reduse ale anticorpilor le permit să vizeze virușii microscopici mai eficient în ceea ce este cunoscut sub numele de tehnologie nanobody.

Un alt studiu din Coreea de Sud, raportat în revista Cell Host and Microbe, a constatat că dihorii infectați cu Covid-19 au răspuns în mod similar omului și ar putea fi „un instrument util pentru evaluarea eficacității [tratamentelor antivirale] și vaccinuri preventive.”

Cercetătorii din Hong Kong au mai descoperit că hamsterii sirieni au avut o reacție la Covid-19 care „seamănă îndeaproape cu manifestările infecției tractului respirator superior și inferior la om”.

Studiul, publicat în revista Science, a descoperit că slăbirea a opt hamsteri a devenit letargică și a dezvoltat o blană încâlcită, o postură curbă și respirație accelerată atunci când sunt infectați cu virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.