Descoperiri tehnologice: mașina pe bază de hidrogen capătă valențe noi

Vehiculele ultra-eficiente pe bază de hidrogen ar putea ajunge în curând pe piață datorită acestei descoperiri tehnologice.

În septembrie, cercetătorii de la Institutul Tehnologic-Israel pentru Tehnologie au publicat un articol în Nature care detaliază succesul lor în crearea unei noi metode sigure, curate, economice și ultra-eficiente de împărțire a moleculelor de apă în oxigen și combustibil cu hidrogen.

Eliminarea hidrogenului din apă este singurul mod ecologic de a produce hidrogen lichid, un produs chimic în mod normal costisitor și ineficient, dar care poate crea forță aproape la fel de eficient ca benzina. Până acum, cea mai mare parte a hidrogenului este produsă folosind combustibili fosili care produc emisii nocive de gaze cu efect de seră.

Dar cât de util este hidrogenul pentru o lume care se angajează să reducă emisiile de carbon? 1 kilogram de hidrogen conține o cantitate de energie egală cu 3,8 litri de benzină, care poate fi utilizată ca energie pentru căldură (arzând-o) sau electricitate (folosind o celulă de combustibil) cu apă pură ca produs unic de deșeuri.

Sistemul H2Pro al echipei, care folosește tehnologia lor specializată E-TAC (chimie electrochimică activată termic), împarte apa cu 30% mai repede decât metoda tradițională de electroliză, dar nu necesită minerale rare și scumpe, și poate fi produs într-un cost redus cu 50%.

Fură tunetului hidrogenul – Înainte ca tehnologia revoluționară a bateriilor Tesla să asaltă piețele, celulele de combustibil hidrogen montate pe mașinile electrice deveneau o dezvoltare importantă în industria auto.

În ultimii zece ani, cea mai mare parte a producției de vehicule cu baterii de hidrogen a fost centrată în Asia, Toyota Mirai din 2015 vânzând aproximativ 5.300 de unități în 201 la nivel mondial, Hyundai Tucson FCV 2014 disponibil doar pentru leasing și Honda Clarity 2017, care are cea mai mare gamă EPA a oricărei mașini cu emisii zero din America.

Acum, cercetătorii de la Institutul israelian Technion speră să readucă celulele de combustibil din hidrogen în lumina reflectoarelor, ca sursă de energie cu emisii zero pentru vehicule care folosesc tehnologia lor E-TAC.

E-TAC a fost dezvoltat de prof. Gideon Grader, prof. Avner Rothschild și Dr. Hen Dotan la Technion. Cercetările lor au strâns investiții de 5 milioane de dolari de la companii precum Hyundai.

Deoarece H2Pro poate ajunge la electroliză mult mai rapid și poate fi produs la un cost mult mai ieftin, companiile auto au opțiunea de a obține nu numai o eficiență mai mare și o putere mai mare în modelele lor de celule de combustibil, dar reduc costurile de producție. – o problemă majoră în Toyota Mirai, unde se estimează că Toyota a pierdut 100.000 USD pentru fiecare Mirai vândută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.