„Despacito“ este cel mai ascultat cântec din istoria streaming-ului. Interzis în Malaezia!

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hit-ul celor doi cântăreți din Puerto Rico, Luis Fonsi și Daddy Yankee, a ajuns la 4,6 miliarde de vizionări. Depășit hit-ul  „Sorry“ dal lui  Justin Bieber.

Cu 4,6 miliarde vizualizări,  „Despacito“ hit-ul verii anului 2017.  Luis Fonsi și Daddy Yankee sunt cei  mai ascultați din toate timpurile pe platformele de streaming. Acest lucru a fost anunțat de Universal Music Latin Entertainment. Recordul anterior a aparținut lui Justin Bieber cu piesa „Sorry“, ascultată de  4,38 miliarde de ori.

A treia poziție este ocupată acum de Ed Sheeran, a cărui „Shape of You” a fost ascultat de 4,07 miliarde de ori. Polemicile despre cantautorul britanic – atât despre performanța sa la festivalul din Glastonbury, cât și despre  participarea sa la „Game of Thrones“, care l-a determinat să închidă contul Twitter, astfel, nu au afectat performanțele sale pe YouTube și pe Spotify.

Succesul remarcabilul „Despacito“ se datorează nu numai la versiunea originală – care a devenit viral imediat după lansarea din ianuarie 2017 – dar, mai mult, lui Justin Bieber, care a participat la un remix al piesei. Astfel,  Fonsi, într-o declarație, a declarat:. „Streaming-ul este un conector pentru publicul din întreaga lume și a ajutat muzica mea să ajungă în fiecare colț al planetei Este într-adevăr o onoare să știu că ”Despacito” este acum cântecul cel mai ascultat cântec din istoria streaming-ului“. Chiar si Daddy Yankee se poate bucura: este primul artist latin ajuns în recordurile Spotify, în mare parte datorită succesului piesei  „Despacito“.

Hit-ul, printre altele, a mai sărit o altă piatră de hotar: a devenit prima piesa în limba spaniolă ajunsă în vârful clasamentului „Hot 100“  Billboard în Statele Unite. Nu se mai întâmplase așa ceva din vremurile piesei  „Macarena“,  Los del Rio, 1996.

Între timp în Malaezia,  guvernul  a interzis „Despacito“ la radioul și televiziunea de stat din țară, după o plângere publică a judecătorilor, motivând faptul că piesa conține un text obscen. Cetățenii, cu toate acestea, vor putea să o asculte, deoarece plângerea nu se referă și la posturile private, YouTube nici atât. Totuși, Ministrul Comunicațiilor Salleh Said Keruak, a propus și posturilor de radio private să nu difuzeze melodia. Sinteza tgcom24.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •