Despre Catalonia și nu doar atât! – Dincolo de teoriile conspiraționiste

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

”În România nu există nicio provincie cu adevărat bogată care să pretindă că ține restul țării pe umerii ei și de aceea nu avem evoluții identice. Județele secuiești, bunăoară, sunt printre cele mai sărace județe din țară, încât paralela nu are sens. Adevărata Catalonie a României este, de fapt, diaspora ei occidentală. Ba, mai mult decât atât, Europa cu două viteze sau modul în care vestul Europei caută să se replieze pe sine (vezi limitarea circulației forței de muncă) este, în ciuda aparențelor, un fenomen stimulat de motivații identice cu cele ale autonomiștilor din Spania și din Italia. Repudierea lor la Bruxelles și în marile capitale europene a fost de aceea percepută cu justificată uimire. De fapt, o Europă dominată de un materialism radical va fi pândită inevitabil de tot soiul de secesionisme, fățișe sau bine disimulate.” (citește integral aici)

”Chiar dacă Guvernul de la Madrid a transmis nenumărate mesaje optimiste, credem că șomajul va crește considerabil în zona Cataloniei în următoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi românii. Vrem să venim în sprijinul lor și să le oferim posibilitatea să lucreze în alte zone ale Spaniei., a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE. FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) face un apel către toți românii care locuiesc în Spania și care știu locuri de muncă în peninsulă, să se pună în legătură cu noi, sau să ofere prin intermediul rețelelor de socializare locuri de muncă tuturor românilor care locuiesc în zona Cataloniei și doresc să plece in altă zonă a Spaniei.”… … … ”1800 de firme au plecat deja din Catalonia”  (citește integral aici)

”Procuratura Generală spaniolă îi va acuza de ”rebeliune” pe cei care se fac vinovaţi de declararea independenţei Cataloniei, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei, relatează Associated Press. În virtutea dreptului penal spaniol, rebeliunea se pedepseşte cu până la 25 de ani de închisoare. Pedepsele sunt mai scurte în cazul în care actul de rebeliune respetiv nu conduce la violenţe.”… … …”Reacțiile politice internaționale: UE și SUA susțin ferm Spania – mesaje de susținere din marile Capitale – Rezoluţia votată de parlamentul regional al Cataloniei îndeamnă la lansarea unui proces de independenţă care include redactarea unor noi legi şi deschiderea unor negocieri ”pe picior de egalitate” cu autorităţile spaniole în vederea stabilirii unei cooperări. ”Pentru UE nu se schimbă nimic. Spania rămâne singura noastră interlocutoare”, a scris președintele Consiliului European, Donald Tusk, pe contul său de Twitter, cerând totodată guvernului spaniol ”să favorizeze forța argumentului mai degrabă decât argumentul forței”. De la începutul crizei catalane, UE și-a afișat sprijinul foarte ferm pentru guvernul de la Madrid, în numele ”respectării Constituției spaniole”. ”Catalonia este parte integrantă a Spaniei, iar Statele Unite susţin măsurile constituţionale ale Guvernului spaniol menite să menţină Spania puternică şi unită”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, Heather Nauert. Preşedintele american Donald Trump îndemna luna trecută la menţinerea unităţii Spaniei, catalogând ”stupid” un vot de secesiune al guvernelor regionale. Reacții au venit și din Germania și din Franța: guvernul german a anunțat că nu recunoaște independența Cataloniei, iar președintele Emmanuel Macron a declarat că premierul Rajoy are sprijinul deplin pentru impunerea statului de drept în Spania. Până în prezent, nicio ţară nu şi-a exprimat susţinerea faţă de secesioniștii spanioli. (citește integral aici)

”Catalonia (în catalană Catalunya, în spaniolă Cataluña, în occitană (aranesă) Catalonha) este o comunitate autonomă (în spaniolă: Comunidad autonoma, în catalană: Comunitat autònoma) a Spaniei, situată în extremitatea de nord-est a Peninsulei Iberice. Acesta este desemnat ca o „naționalitate” care s-a dezvoltat peste ani prin Statutul de Autonomie[2]. Capitala și cel mai mare oraș este Barcelona, ​​al doilea cel mai populat municipiu din Spania. Constituie nucleul original și cel mai important și mai extins teritoriu al limbii și culturii catalane. Spre deosebire de comunitatea autonomă Catalonia, cunoscută uneori și sub numele de Principat sau de „Catalonia strictă” (catalană: Catalunya estricta), există și regiunea istorică Catalonia, mai extinsă ca suprafață, care, pe lângă provincia autonomă Catalonia, include Catalonia de Nord (catalană: Catalunya Nord), o provincie a Franței din 1659, provincia vecină Valencia, (catalană: València), Insulele Baleare (catalană: Illes Balears), Andorra, și o zonă adiacentă din Aragon (referită informal ca Franja de Ponent). Toate aceste zone sunt asociate cu istoria poporului catalan și cu răspândirea limbii catalane. Întreaga regiune istorică amintită este cunoscută sub numele de Țările Catalane (catalană: Països Catalans). Termenul Catalonia este, oricum, câteodată aplicat de catalani, mai ales de cercurile naționaliste, pentru întreaga regiune istorică vorbitoare de catalană. Conform Institutului de Statistica din Catalonia, în anul 2013, 51% dintre locuitorii regiunii foloseau limba spaniolă ca limbă principală de comunicare, 36% limba catalană, 6% și spaniola și catalana în egală măsură, restul fiind limbi vorbite de emigranți. Din punct de vedere administrativ Catalonia este divizată în patru provincii: Barcelona, Girona, Lleida, și Tarragona. De asemenea provinciile sunt divizate in „comarques”, adică districte sau raioane.” (citește integral aici)


Vocativ Plus: Se vehiculează fel de fel de teorii conspiraționiste mai mult sau mai puțin și demonstrabile prin dovezi, cum ar fi: ”Organizații sorosiste, mai ales că, recent, Soros a vărsat sume considerabile către acestea, vor să distrugă U.E.”; ”Rusia vrea să destabilizeze U.E și duce o propagandă intensă…!”; ”S.U.A. vor o Europă slăbită nu doar economic, date fiind detașările Germaniei față de unele politici americane și, mai ales, interesele economice și strategice americane în alte zone fie din Europa, Africa sau Asia.” Ș.a.m.d.

Nimeni nu ia în considerare dacă un popor sau o parte din popor VREA sau NU VREA ceva… Totul trebuie să fie pus sub sceptrul stăpânilor, al instrumentelor de coerciție?… Iată cum se dovedește faptul că marea farsă numită DEMOCRAȚIE… este doar o formă să-ți stoarcă bani și că tu NU CONTEZI. Dacă ar fi cu adevărat democrație în lume, mai presus de orice ar prevala voința gloatei. Nicăieri nu este așa, Zeul Ban (și ”preoții” lui) impune ce să vrea gloata!… Acum, așa fiind starea de fapt, tocmai aici este ”secretul succesului” celor care conduc lumea, că tu trebuie să crezi că nu ai încotro… că tu nu ai putea schimba și decide nimic… În realitate, dacă gloata ar fi vreodată, oriunde în lume, UNITĂ, nimeni și nimic nu ar putea-o stăpâni împotriva ei. De asta și există așa de multă dezbinare între oameni, fiindcă este creată prin absolut toate mijloacele.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •