Deszăpezire pe Transfăgărășan

Drumarii au inceput sa transporte cu utilajele cantitati impresionante de zapada,

Drumarii au început transporte cu utilajele cantităţi impresionante de zăpadă, de pe DN7C Transfăgărăşan, pentru deszăpezirea carosabilului, acest drum urmând fie redeschis pe 1 iulie, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Înimaginile furnizate de CNAIR se poate vedea sunt zone unde zăpadadepăşeşte cinci metri înălţime pe Transfăgărăşan. „DN7C-Transfăgărăşan este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţulArgeş) – BâleaCascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – pânăîndată de 30 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire”, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General alPoliţieiRomâne.

DN 7C – Transfăgărăşan, careasigurălegăturaîntrejudeţeleArgeşşi Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţulArgeş) şi kilometrul 131 (BâleaCascadăjudeţul Sibiu), pe celelalte porţiunicirculaţiafiindpermisătot timpul anului.

Înjudeţul Sibiu se poate circulaîn prezent, pe Transfăgărăşan, doar pânălaBâleaCascadă. CâttimpTransfăgărăşanul este închis, accesul turiştilorşi localnicilor de laBâleaCascadălaBâleaLac, înMunţiiFăgăraş, se face cu telecabina.

Transfăgărăşanul este drum construit înurmă cu peste 40 de ani, catreacăpestezona de creastă a Masivului Făgăraş, cel maiînaltlanţ muntos dinRomânia. Şoseauaurcăpânăla o altitudine de 2.042 de metri încăldareaglaciarăBâlea, fiindal doilea drum dinRomânia, caînălţime, dupăTransalpina, carestrăbateMunţiiParângşi ajunge pânăla 2.145 de metri înpasul Urdele.

Transfăgărăşanul are două benzi de circulaţie, o lungime de aproximativ 92 de kilometri, iar dincauza celor peste 800 de serpentine şi a drumului înrampă, viteză medie cu care pot rulamaşinile este de cel mult 40 de kilometri laoră.

Drumul începedincomuna Arefu, înjudeţulArgeş, la kilometrul 61 al DN7C, şiseterminăîncomunăCărţişoară (Sibiu), laintersecţia cu DN1. Pe întregul traseu sunt construite 27 de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel dinRomânia (887 de metri), Tunelul Bâlea. Aerisirea tunelului se face natural datorităcurenţilor de aer extrem de puternici. (cnadnr.ro)

Articolul precedentO nouă companie aeriană pe piața românească
Articolul următorVânzări mari la dispozitivele hands-free Bluetooth
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno