Deveselu – principala țintă a rușilor

Ameninţare clară a Kremlinului pentru aliaţii Statelor Unite din Europa pe teritoriul cărora se află sisteme de rachete americane.

Kremlinul va viza în primul rând ţările unde se află platforme americane de lansare a rachetelor în cazul ruperii tratatului INF. Mesajul a fost transmis de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, după conferinţa de presă de vineri a lui Vladimir Putin.

La începutul acelei conferinţei, Putin a vorbit despre necesitatea menţinerii unei balanţe de forţe între Rusia şi SUA. El şi-a exprimat îngrijorarea privind instalarea de scuturi anti-rachetă americane, precum cel de la Deveselu.

“Am spus în repetate rândurinu considerăm că acestea sunt sisteme defensive. Fac parte din potenţialul nuclear strategic al SUA”, a declarat vineri Putin, lăsând de înţeles că sisteme precum cel de la Deveselu ar putea fi utilizate pentru lansarea de rachete nucleare asupra Rusiei.

Dmitri Peskov a avertizat acum, potrivit Moscow Times, că “o ieşire a SUA din Tratatul INF ar putea duce la desfăşurarea de rachete americane în Europa ca în perioada Războiului Rece. Acest lucru va face Rusia să ţintească bazele de lansare cu arsenalul său de rachete”.

Oficialii ruşi au declarat în repetate rânduri că, din punctul lor de vedere, scutul de la Deveselu poate avea rol ofensiv, deci este o ţintă prioritară pentru rachetele ruseşti. Analiştii susţin că elementele acestui scut ar putea deveni chiar ţinte pentru atacuri preventive în cazul escaladării conflictului cu occidentul. Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.