Dezastru în Italia. Vremea rea s-a întors, cinci oameni au murit în ultimele 24 de ore

Este dezastru în Italia. Vremea rea s-a întors, iar cinci oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza fenomenelor extreme. Peninsula este lovită de ploi şi furtuni puternice. În timp ce în nordul Spaniei a nins atât de mult încât o turmă de oi a fost îngropată în zăpadă.

Italia arată de parcă ar fi fost lovită de un val tsunami. Nicio regiune nu a fost cruţată. Vântul care a depăşit o sută de kilometri pe oră a distrus păduri şi a lăsat mii de locuitori fără electricitate. Iar ploile au provocat inundaţii catastrofale în zeci de oraşe.

Pentru a treia oară într-o săptămână a fost cod roşu de furtuni în Veneţia. Chiar în centrul oraşului, inundat aproape complet, turiştii au avut parte de imagini neaşteptate. În Piaţa San Marco, o meduză albastră înota nestingherită printre picioarele trecătorilor.

Vremea extremă i-a pus în dificultate şi pe ciobanii spanioli. Într-un parc natural din nordul ţării, zeci de oi au fost îngropate de nămeţi. Oamenii au îndepărtat zăpada cu mâinile goale şi au reuşit să le salveze.