DEZVĂLUIRI: ”Fabrica de virusuri” Wuhan a avut 3,7 milioane de dolari de la guvernul Statelor Unite

paște pandemic
Paște la vreme de pandemie

Guvernul Statelor Unite a acordat o subvenție de 3,7 milioane de dolari laboratorului Wuhan de la centrul de control al scurgerii coronavirusului care a efectuat experimente pe liliecii din peșteri de unde se crede că a apărut boala.

Laboratorul chinez acuzat în ipoteza unei eventuale scurgeri de coronavirus a folosit fonduri guvernamentale din SUA pentru a efectua cercetări asupra liliecilor peșterilor, pe care oamenii de știință cred că sunt sursa inițială a epidemiei mortale. Scrie DailyMailOnline.

Institutul de Virologie Wuhan s-a angajat în experimente de coronavirus pe mamifere capturate la peste 1.000 de mile distanță, în Yunnan, finanțat cu o subvenție de 3,7 milioane de dolari din partea guvernului Statelor Unite.

Secvențializarea genomului COVID-19 laboratorul a urmărit-o înapoi la liliecii găsiți în peșterile din Yunnan – inițial s-a crezut că virusul s-a mutat la oameni pe o piață de animale din Wuhan.

Divulgarea informației că Institutul Wuhan, care experimenta pe liliecii din zona deja cunoscută, ar fi sursa de COVID-19 – o face cu bani americani – a ridicat în continuare temeri că laboratorul, și nu piața, este originea originală a epidemiei.

echipați bine dar virusul totuși ...a scăpat!
cercetarea virusurilor la Wuhan

Parlamentarii și lobbyiștii s-au grăbit să răspundă la finanțarea americană prevăzută pentru „experimente periculoase și crudele pe animale la Institutul Wuhan”.

Deputatul american Matt Gaetz a declarat: „Sunt dezgustat să aflu că de ani de zile guvernul Statelor Unite a finanțat experimente periculoase și crude pe animale la Institutul Wuhan, care ar fi putut contribui la răspândirea globală a coronavirusului și a cercetărilor în alte laboratoare în China, care practic nu au supraveghere din partea autorităților americane”.

Sâmbătă, Anthony Bellotti, președintele lobby-ului american al Coat White Waste, a condamnat guvernul SUA pentru că a cheltuit impozitele în China, adăugând: „Se presupune că animalele infectate cu viruși sau bolnave și maltratate în laboratoare din China ar putea fi vândute pe piețele umede pentru consum odată ce experimentele sunt efectuate.”

 Institutul de Virologie Wuhan, cel mai avansat laborator de acest gen de pe continentul chinez, este situat la douăzeci de mile de piața faunei sălbatice infame care se credea că ar fi fost locul transferului inițial al virusului de la animale la oameni.

Aici, oamenii de știință au experimentat pe lilieci, ca parte a unui proiect finanțat de Institutele Naționale de Sănătate din S.U.A., care continuă să aprobe laboratorul Wuhan pentru a primi bani americani pentru experimente.

NIH este agenția principală a guvernului Statelor Unite responsabil de cercetarea biomedicală și sănătatea publică.

Institutul Wuhan este listat pe site-ul NIH ca partener și în numeroase alte instituții academice americane.

Alți parteneri din SUA includ Universitatea din Alabama, Universitatea din nordul Texasului, Universitatea din Harvard și Federația Națională a Vieții Sălbatice.

Ca parte a cercetării institutului, oamenii de știință au cultivat un coronavirus într-un laborator și l-au injectat în purcei de trei zile.

Știrile conform cărora liliecii COVID-19 erau în cercetare înseamnă că o scurgere din laboratorul lui Wuhan nu poate fi exclusă complet.

Potrivit unei informații neverificate, oamenii de știință ai institutului ar fi putut să fi fost infectați după ce au fost atinși de sânge care conține virusul, apoi au fost transmis involuntar comunității locale.

Un al doilea institut din oraș, Centrul Wuhan pentru controlul bolilor – care se află la doar trei mile de piață – se crede că a efectuat experimente pe animale, cum ar fi liliecii, pentru a examina transmiterea coronavirusului.

Institutul Wuhan, care păstrează peste 1.500 de tulpini mortale de virus, este specializat în cercetarea „celor mai periculoși agenți patogeni”, în special a virusurilor purtate de lilieci.

Oficialii chinezi au decis să construiască institutul după ce țara a fost devastată de un focar SARS în 2002 și 2003.

SARS, un alt tip de coronavirus, a ucis 775 de oameni și a infectat peste 8.000 la nivel mondial într-o epidemie.

În timp ce oamenii de știință cred că virusul a provenit de la oameni din animale sălbatice vândute ca alimente pe o piață din Wuhan, teoreticienii conspirației promovează diferite ipoteze.

Unii susțin că virusul, cunoscut oficial ca SARS-CoV-2, ar putea fi o armă de război biologică proiectată acolo. Alții bănuiesc că a scăpat din laborator.

China a negat în repetate rânduri acuzațiile.

Shi Zengli virolog
vicedirectorul Institutul Wuhan, Shi Zengli

Shi Zhengli, directorul adjunct al institutului, a declarat presei în februarie că „a garantat cu propria sa viață” că epidemia nu poate fi conectată la laborator.

Ea recunoaște că, odată solicitată pentru a investiga noua boală, s-a întrebat inițial dacă un coronavirus ar fi putut scăpa din unitatea sa și a avertizat asupra pericolului unor focare de virus transmise de lilieci.

Dar ea spune că nu se aștepta la un astfel de focar la Wuhan, în centrul Chinei, deoarece studiile sale au sugerat că zonele subtropicale din sud aveau cel mai mare risc de transmitere „zoonotică” la oameni.

Shi a raportat revistei științifice respectate Scientific American luna trecută că niciuna dintre secvențele genomului nu s-a potrivit cu probele de virus.

Dr. Keusch, profesor de medicină și sănătate internațională la școlile medicale și de sănătate publică ale Universității din Boston, a subliniat că niciun virus nu a fost eliberat vreodată dintr-un laborator de înalt nivel, cum ar fi Wuhan.

El și-a apărat colegii din orașul chinez spunând: „Laboratorul Wuhan este conceput la cele mai înalte standarde, cu sisteme de siguranță redundante și cu cel mai înalt nivel de pregătire.

Mulți dintre profesorii din cercetare s-au antrenat într-un laborator similar în Galveston, Texas. Deci știm că echipa Wuhan este calificată în Texas …

Acest lucru înseamnă că o scăpare a virusului este foarte puțin probabilă.”

Săptămâna trecută, s-au exprimat și alte îndoieli cu privire la teoria pieței animalelor, însă, după ce Cao Bin, un medic de la spitalul Wuhan Jinyintan, a descoperit cercetări care arată că 13 dintre primii 41 de pacienți diagnosticați cu infecție nu au avut nu a avut niciun contact cu piața.

„Pare clar că piața de pește nu este singura origine a virusului”, a spus el.

Profesorul Richard Ebright, un expert american în biosecuritate, de la Waksman Institute of Microbiology din Rutgers University, New Jersey, a declarat că, deși dovezile sugerează că COVID-19 nu a fost creat într-unul din laboratoarele Wuhan, ar fi putut scăpa cu ușurință de acolo în timp ce era analizat.

Prof. Univ. Ebright a spus că a văzut dovezi că oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul Bolilor și Institutul de Virologie au studiat virușii cu doar „nivel 2” de securitate – mai degrabă decât cel recomandat la nivelul 4 – care „oferă doar o protecție minimă. împotriva infecției lucrătorilor de laborator „.

El a adăugat: „Colecția de viruși, cultura lor, izolarea sau infecția animalelor ar avea un risc substanțial de infecție pentru un lucrător de laborator și, prin urmare, pentru public”.

”Coronavirusul dacă nu este o construcție de laborator, poate fi un accident de laborator”.

priviti cat de aproape este de oraș
locul unde ”se fabrică” viruși, apoi declară că …îi studiază…

Rezultatele cercetărilor finanțate de SUA de la Institutul Wuhan au fost publicate în noiembrie 2017 sub titlul: „Descoperirea unui bazin bogat genetic de coronavirusuri asociate SAR-ului pentru lilieci oferă o perspectivă nouă asupra originii coronavirusului SARS”.


Experimentul a fost rezumat astfel: „Liliecii dintr-o peșteră din Yunnan, China au fost capturați și probați pentru coronavirusuri utilizate în experimentele de laborator.

Toate procedurile de eșantionare au fost efectuate de medicii veterinari cu aprobarea Comitetului de etică animală al Institutului de Virologie Wuhan.

Eșantionul de lilieci a fost efectuat de zece ori din aprilie 2011 până în octombrie 2015 în diferite sezoane în habitatul lor natural într-o singură locație (peșteră) din Kunming, provincia Yunnan, China. Liliecii au fost prinși și s-au recoltat probe de tampon fecal.”

Un alt studiu, publicat în aprilie 2018, a fost intitulat „Sindrom de diaree acută porcină fatală cauzat de un coronavirus HKU2 cu origine de la lilieci” și a descris cercetarea ca atare: „În urma unui focar de coronavirus legat de lilieci în 2016 în fermele de porci chineze, liliecii au fost capturați într-o peșteră și au fost prelevate probe.

Anchetatorii au dezvoltat virusul într-un laborator și l-au injectat la purcei de trei zile. Probele intestinale de purcei bolnavi au fost modificate și, de asemenea, administrate altor purcei.”


Virologul Shi Zhengli a fost chemat în laboratorul ei de înaltă securitate din Wuhan, la sfârșitul anului trecut, după ce o nouă misterioasă afecțiune respiratorie din oraș a fost identificată ca un nou coronavirus – și a completat secvențierea genelor în trei zile.

Munca echipei sale și alte câteva descoperiri în zilele următoare au indicat că virusul a fost legat de liliecii proveniți de la peste 1.000 de mile distanță în Yunnan, o regiune din sudul Chinei.

Rezultatele lor aici au arătat că virusul este similar cu SARS, o boală respiratorie care a declanșat o epidemie în 33 de țări după ce a ieșit din China în 2002.

Gao Yu, un jurnalist chinez a declarat că a vorbit cu Shi și i-a dezvăluit că: „institutul său a terminat secvențierea genelor și testele conexe încă din 2 ianuarie, dar i s-a impus tăcerea”

Yanyi Wang, directorul Institutului de Virologie din Wuhan, a trimis un e-mail personalului lor și oficialilor cheie în aceeași zi, ordonându-le să nu dezvăluie informații despre boală.

Totuși „informații inadecvate și inexacte”  care au provocat „panică generală” – venite din partea unora din personalul institutului spre cetățenii locali au dus la arestarea lor.

Wang a declarat că: ”Comisia Națională de Sănătate impune fără echivoc ca orice teste, date clinice, rezultate ale testelor, concluzii legate de focar să nu fie publicate pe platformele de socializare și nici să nu fie dezvăluite niciunei media, inclusiv media oficială a guvernului, nici nu trebuie dezvăluită instituțiilor partenere.”

Opt zile mai târziu, o echipă condusă de un profesor din Shanghai care a primit probe de la un pacient infectat a publicat o secvență de genom pe o platformă de acces deschis.

Laboratorul său a fost închis pentru „rectificare” două zile mai târziu.

La acea vreme, publicului i s-a spus că nu s-au raportat cazuri noi la Wuhan de mai mult de o săptămână și nu există dovezi clare de transmitere umană, deși zeci de lucrători din sănătate au început să se îmbolnăvească.

Într-o conferință online de luna trecută, Shi Zhengli a declarat că echipa sa a descoperit pe 14 ianuarie că noul virus ar putea infecta oamenii – cu șase zile înainte de a fi dezvăluit de China.

În aceeași zi, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un tweet în sprijinul negării Chinei cu privire la transmisiile umane. Directorul OMS fiind considerat OMUL CHINEI. Vezi aici detalii: DEZVĂLUIRI: Directorul Organizației Mondiale a Sănătății – OMUL CHINEI

Echipa Shi și-a publicat datele identificând boala pe 23 ianuarie pe un portal științific, înainte de publicarea lunii următoare de revista Nature.

Ea a spus că secvența genomică este 96 la sută identică cu un alt virus găsit în liliecii din Yunnan.

Shi este un specialist în boli emergente și a câștigat recunoaștere la nivel mondial pentru investigarea legăturilor dintre lilieci și coronavirusuri.

Ea a fost o parte cheie a echipei care a urmărit SARS în liliecii de potcoavă prin pisici bufniță, o creatură asemănătoare pisicii noastre și mâncată deseori în China.

În concluzie: SUA sunt oare interesate doar să aibă un control direct asupra cercetărilor chineze, și de oriunde, motiv pentru care le subvenționează?… Oare numai atât?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.