Dieta pentru persoanele cu hipertensiune arterială

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

E greu îţi dai seama care este cea mai bună dietă care te poate ajută dai jos kilogramele în exces. De cele mai multe ori trebuie încerci un anumit regim, ca vezi dacă rezultate sau nu. De reuşită depind şi stilul de viaţă, şi modul cum funcţionează metabolismul fiecăruia.

Înainte de a începe un plan de slăbit, cere părerea unui nutriţionist de încredere. El îţi va recomanda cea mai bună dietă pentru tine, care îţi asigura nutrienţii de care are nevoie organismul. Sau va personaliza dieta desemnată de US News & World Report pentru anul acesta, 2017, ca fiind cea mai eficientă. Din cele 38 de planuri diferite de slăbire, printre care Weight Watchers, The Mayo Clinic diet şi Fexitarian diet, cură de slăbire DASH este cea mai bună dietă de slăbit.
S-a luat în calcul cât de uşor poate fi ţinută această cură, cât de eficientă este în reducerea kilogramelor – atât de termen scurt, cât şi pe termen lung –, dacă asigură nutrienţii esenţiali bunei dezvoltări a organismului şi dacă este sigură pentru sănătate. De asemenea, a constituit un avantaj dieta poate preveni apariţia diabetului şi a bolilor cardiace.
Cea mai bună dietă este…
Dieta DASH a câştigat această nominalizare timp de şapte ani la rând. Acronimul ei vine de la “Dietary Approaches to Stop Hypertension”, care tradus înseamnăabordări dietetice pentru combaterea hipertensiunii”. Această dietă a primit cel mai mare punctaj din punct de vedere al sănătăţii şi a fost considerată şi uşor de urmat, cu rezultate excelente în pierderea kilogramelor, mai ales dacă e ţinută pe termen scurt.
Dieta DASH a fost concepută pentru persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială, însă acest regim alimentar s-a dovedit a fi eficient şi pentru cele care vor slăbească.
Pe lângă scăderea presiunii arteriale, regimul DASH reduce nivelul colesterolului „răuşitopeştegrăsimile cu uşurinţă. De aceea poate preveni apariţia unor boli ale inimii, cât şi a diabetului.
Trebuie consumi în principal alimente bogate în potasiu: banane, portocale, pepene şi kiwi, dar şi cartofi, gătiţi altfel decât prăjiţi, carne salbă, peste gras, nuci şi seminţe.
În fiecare zi ar trebui mănânci două porţii de cereale integrale, patru-cinci fructe, diferite legume, trei produse lactate în fiecare zi. Aportul de grăsimi esenţiale vine din consumul de nuci şi seminţe. Trebuie limitate dulciurile şi consumul de sare. Evita conservele sau produsele cu aditivi şi exces de sodiu.
Sursa: stiri.com.ro

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •