Diminuarea pierderilor la schimbarea banilor la cursul valutar

currency exchange
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Indiferent vrei schimbi bani pentru a pleca în vacanţă, pentru o afacere sau pentru a-ţi cumpăra o locuinţă, există câteva metode prin care obţii cel mai bun curs de schimb valutar şi îţi minimizezi pierderile.
Băncile sunt cele care fac cele mai multe tranzacţii de schimb valutar, chiar dacă unele practică un curs mai mare, iar motivele sunt lesne de anticipat. Siguranţa este unul dintre principalii factori care îi fac pe români prefere o bancă de încredere în faţa unei case de schimb valutar. Dacă ai de schimbat o suma de bani din lei într-o moneda străină, iată cum poţi beneficia de cel mai bun curs valutar, astfel încât nu pierzi mulţi bani la tranzacţie, potrivit Forbes:

Negociazăţi cursul de schimb
Dacă ai de schimbat o suma mai mare de bani, este bine de ştiut există bănci care îţi oferă un curs preferenţial de schimb şi comision mic de retragere. Oferta o poţi obţine în doar câteva minute, apoi ai la dispoziţie un timp pentru a te gândi dacă accepţi sau nu cursul primit. Dacă intri pe acest site util, vei vedea care sunt toţi paşii pe care trebuie îi urmezi pentru a negocia cursul valutar şi suma de la care poţi cere acordarea unui curs preferenţial. După cum observi, acolo găseşti răspunsuri concrete la multe întrebări pe care probabil şi tu ţi le-ai pus în legătură cu aceste operaţiuni bancare.

Schimbăţi banii înainte pleci din ţară
Cei care au planificată o vacanţă sau o călătorie în străinătate vor trebui îşi estimeze din timp suma de bani de care au nevoie, dacă vor nu iasă în pierdere. Dacă pleci într-o ţară care operează cu o moneda mai rar întâlnită, va fi nevoie dai comandă la o banca, pentru majoritatea nu au rezerve zilnice pentru toate monedele de schimb. Durează aproximativ 3 zile pentru banca îţi pregătească banii, aşa nu aştepta până în ziua de dinaintea plecării pentru a-ţi schimbă banii. Ţările care nu operează cu euro, dolari sau lire sterline şi în care leul nu este o moneda foarte tranzacţionată vor efectua, de regulă, două conversii pentru a-ţi oferi un preţ final şi este posibil pierzi mult bani la fiecare conversie.

Urmăreşte evoluţia cursului de schimb
Este greu anticipezi care va fi evoluţia cursului de schimb, însă poţi folosi micile fluctuaţii de pe piaţă în favoarea ta. De exemplu, dacă observi , în ultimele zile, cursul a scăzut considerabil, este un bun moment îţi schimbi banii, astfel încât nu pierzi foarte mult la conversie. Când cursul creşte foarte mult, este recomandat mai aştepţi puţin înainte îţi schimbi banii. Banca Naţională a României intervine pe piaţă pentru stabilizarea cursului valutar şi chiar pentru coborârea acestuia, atunci când moneda se depreciază periculos de mult.

Cum se stabileşte cursul valutar
Cursul de schimb este comunicat zilnic, la ora 13.00, de către Banca Naţională a României (BNR), însă el nu este stabilit de această instituţie. Acesta este determinat de către evoluţia leului pe piaţa valutară, mai exact de diferenţele dintre cerere şi oferta. Băncile şi casele de schimb valutar îşi stabilesc cursul de schimb în funcţie de datele comunicate de BNR, iar cursul oferit pentru tranzacţii diferă de la o instituţie la alta, în funcţie de politicile bancare ale fiecăreia.
Există numeroşi factori care pot influenţa cursul valutar, motiv pentru care este dificil de anticipat evoluţia pe termen lung a acestuia. Chiar şi analiştii financiari pot trage concluzii greşite în această privinţă, mai ales dacă situaţia economică, politică, socială sau financiară a unui stat se schimbă în mod neaşteptat. Printre factorii care determină fluctuaţiile cursului de schimb se numără stabilitatea politică, performanţele economice, condiţiile comerciale, acţiunile speculative, cauzele de forţă majoră (evenimentele neprevăzute), diferenţialul ratei dobânzilor, datoria publică, fluxul de capital, deficitul de cont curent, politicile Băncii Centrale şi inflaţia. Sursa: wall street ro

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •