Dispecerul de la numărul de urgențe ia în derâdere o femeie care …tocmai se îneca

Opinia publică din România a fost recent scandalizată până la paroxism când cei de la 112 nu au reușit să gestioneze optim un apel în cazul unei tinere care a sfârșit tragic… 

Dacă urmăriți presa din țările pretins civilizate și cu bugete mult mai mari, veți întâlni frecvent astfel de situații absolut deloc acceptabile.

Iată un exemplu care …nu ne îndeamnă deloc să iertăm pe cel petrecut la noi, ci doar să înțelegem că fiecare dintre noi la serviciu avem obligația să ne facem datoria, indiferent care este ea:


Poliția a dat public apelul telefonic tulburător al unei femei din Arkansas, care a cerut ajutor în ultimele momente din viața ei, înecându-se în mașina ei, pentru a fi tratat doar cu ironie și dispreț de către dispecerul 911, numărul similar în SUA celui de la noi 112.


Debbie Stevens, în vârstă de 47 de ani, se afla pe ruta normală spre Fort Smith, sâmbătă, 24 august, când o viitură bruscă a măturat mașina. În panică, a apelat la 911.

„Vă rog să mă ajutați, nu vreau să mor!”, comunică disperată Debbie Stevens pentru apelul de 22 de minute. „Nu pot înota! Îmi este frică! Mă voi îneca!”

Dispeceratul: operatorul de serviciu Donna Reneau, care își făcea ultima tură, după cum i-a fost comunicat cu două săptămâni mai devreme, potrivit Departamentului de Poliție din Fort Smith, a răspuns ireverențios, spunându-i că… autoritățile vor fi acolo atunci când vor ajunge și că nu va muri, spunându-i să… „tacă din gură”.

Când apa umplea rapid SUV-ul lui Debbie Stevens, ea a insistat: „Mi-e teamă. Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva până acum”.

Debbie Stevens a cerut ajutor și a implorat, dar a primit în schimb o batjocură: „Ei bine, asta vă va învăța minte, data viitoare să nu mai conduceți în apă”, răspunde Danna Reneau. „Nu înțeleg cum n-ai văzut-o (apa), atunci trebuia să o ocolești.”

Autoritățile au ajuns la fața locului în 12 minute de la apelul 911, dar din cauza viiturii, a durat mai mult de o oră să ajungă la vehiculul lui Stevens.

Când poliția și pompierii au ajuns la mașină, Debbie Stevens deja se înecase.

Șeful de poliție interimar al Fort Smith, Danny Baker, a calificat răspunsul lui Reneau drept „insensibil și neînțelept” , adăugând că …nu a făcut nimic „greșit penal”…

„Am înțeles complet dezgustul și preocuparea pe care o avem cu toții”, a spus Baker. „Sperăm cu toții să avem un răspuns ceva mai bun când solicităm numărul de urgență.”


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here