Divorțul – propunere de anulare a alocației de întreținere

Proiectul de lege care se adresează părinților este inspirat de principiul „biogenității”, prevede domiciliul dublu pentru copii și obligă medierea familială.

Este inspirat de principiul ” biogenității” și rescrie legea din 2006 privind custodia comună a copiilor după separări și divorțuri.

Proiectul de lege, dorit puternic de asociațiile părinților separați și semnat de Liga Nordului, Simone Pillon, își începe procedura parlamentară în Comisia de Justiție a Senatului.

Textul, care a fost deja discutat pe larg, anulează indemnizația de întreținere, prevede domiciliul dublu al minorului și introduce obligația mediatorului familial.

Reședința dublă – Alocația de întreținere dispare deoarece copiii vor avea două case, domiciliu dublu și timp, egal împărțit, între mama și tata.

Aceasta înseamnă că, dacă părinții nu convin altfel și nu există niciun pericol pentru sănătatea copilului, copiii vor trebui să petreacă nu mai puțin de 12 zile pe lună, inclusiv înnoptări, atât cu mama, cât și cu tatăl .

În acest fel, conform proiectului de lege, este garantată o relație echilibrată și continuă cu ambele figuri părinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.